Batista se ljuti na Maradonu

Tevez je nedavno osvojio FA kup sa klubom u Engleskoj i deli prvo mesto liste strelaca u prvenstvu, sa 21 golom. Uprkos tome, za njega nema mesta u reprezentaciji.

"Apsolutno nemam nikakav lični problem sa Karlosom. Kada bih imao problem, rekao bih da je zauvek odstranjen iz tima", rekao je Batista novinarima.

Selektor je priznao da 27-godišnji napadač dobro igra, ali je kazao da ne treba očekivati da će ga zvati u tim za Kopa Amerika.

"Teško da ću ga zvati za Kopa Amerika, ali on nije otpisan, ja nikoga ne otpisujem. Možda ću zvati Teveza kada počnu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu (2014. godine)", rekao je Batista.

Prethodni selektor Argentine, Dijego Maradona rekao je juče da bi čovek trebalo da bude "pijan ili drogiran" da izostavi Teveza.

Fudbaler je takođe izrazio čuđenje zbog svog izostanka i rekao je da mu se Batista ne javlja na telefon.

"Iskreno, ne znam da li me je Tevez zvao. Razgovaraćemo u sledećih nekoliko dana i onda ćemo videti", rekao je Batista.

Selektor Argentine objasnio je da je Tevez višak zato što njegova taktika više odgovara napadačima kao što su Lionel Mesi iz Barselone, Gonzalo Iguain iz Real Madrida ili Serhio Aguero iz Atletiko Madrida.

Batista je kazao i da je razočaran zbog Maradoninih komentara.

"Ljut sam na Dijega zbog nedostatka poštovanja. Nedostatak poštovanja me nervira", rekao je Batista.

Njih dvojica su igrali za Argentinu kada je 1986. osvojila Svetsko prvenstvo, kao i 1990. godine, kada je tim došao do finala.

Pogledajte još