Stanojević oprezan pred Čukarički

"Svaka utakmica do kraja je ključna i očekujemo veliku podršku navijača, pogotovo što će biti poslednja na našem stadionu ove sezone. Obazrivi smo i spremni na sve što može da se dogodi, moramo biti strpljivi, bez obzira u kom pravcu će se odvijati meč. Taj duel nas može približiti cilju i to će nam biti dodatni motiv – da trasiramo put ka tituli", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana sutra od 19 sati na svom stadionu igraju protiv Čukaričkog, utakmicu 28. kola Super lige Srbije. Tri kola pre kraja prvenstva Partizan ima 69 bodova, tri više od drugoplasirane Crvene zvezde, koja igra u Čačku protiv Borca.

Čukarički je već ispao iz lige, nalazi se na poslednjem mestu sa četiri boda. "Brđani" nisu pobedili u prethodnih 27 utakmica, ali i pored toga Stanojević je rekao da je oprezan, podsetivši na poraze u prošlosti, od Timoka u Kupu i Železnika u prvenstvu.

"Ja sam uvek obazriv, cenim svaku ekipu i trenera. Pripremamo se za Čukarički kao za ulazak u Ligu šampiona. Poštujem ih, pošteno rade, njihove poslednje utakmice bile su neizvesne. Daleko od toga da se nekoga plašimo ili strepimo. Mi smo šampioni, osvajači Kupa i učesnici Lige šampiona. Postigli smo više od 100 golova ove sezone, nikoga se ne plašimo", rekao je on.

"Igramo efikasno i kad smo već postigli toliko golova, bio bih prezadovoljan da pobedimo Čukarički sa 1:0", dodao je trener Partizana.

Partizan je u prošlom kolu izgubio pet bodova prednosti u odnosu na Zvezdu, pošto je u Ivanjici odigrao 1:1 protiv Javora. Taj meč došao je posle incidenata u finalu Kupa protiv Vojvodine, kada su crno-beli osvojili trofej.

"Nikome nije bilo lako posle svih dešavanja, bili smo psihički i fizički iscrpljeni. Ali sada smo osveženi, resetovani, i dočekujemo spremno sve utakmice. Možda nam će nam taj bod omogućiti da osvojimo titulu
", rekao je on.

Stanojević je dodao da igrači dobro rade na treninzima, da su puni samopouzdanja i da niko ne razmišlja o pauzi.

"Mi gorimo. U ovom trenutku niko ne razmišlja o pauzi, već samo o onome što je pred nama. Želimo danas da obavimo dobar trening, da sutra pobedimo. Do kraja ima tri kola, možda će nam oni igrači koji nisu dovoljno igrali doneti uspeh. Ali, ne volim mnogo da pričam unapred, na kraju sezone se svode računi", rekao je on.

Stanojević ima problema sa sastavom, pošto su povređeni Džozef Kizito i Aleksandar Lazevski, a nastup Marka Jovanovića je neizvestan, takođe zbog povrede.

Pogledajte još