The Dark Knight Rises: Prva fotografija Toma Hardija kao Bejna

Iako je snimanje novog filma o Betmenu (Batman) počelo pre nedelju dana, Kristofer Nolan (Christopher Nolan) i njegov tim su mudro odmah ušli u kampanju laganog dizanja tenzije oko onoga što pripremaju.

Fotografija koju vidite jeste i prvi nagoveštaj onoga što nas čeka u novom filmu "The Dark Knight Rises", čija američka premijera je planirana za 20. jul 2012. godine. Na ovoj tizer-fotki je Tom Hardi (Tom Hardy) u ulozi Bejna (Bane), jednog od najjačih Betmenovih protivnika.

Kao mogući kuriozitet izdvaja se činjenica da film neće biti rađen u 3D tehnici. Svi koji "znaju" Nolana sigurno nisu iznenađeni ovom njegovom željom, jer kod njega je akcenat uvek prvo na kvalitetu slike, priče i karaktera, čime je i revitalizovao Betmena kroz prethodne filmove.

Brojni fanovi Betmena su se već aktivno uključili u lukavu Internet kampanju koja je pokrenuta povodom ovog filma. Naime, da biste došli do ove fotografije sve što je trebalo da učinite jeste da što više tvitujete #thefirerises ili stavite isto na svoj Facebook profil.

Još jedan dokaz da kampanje sve više postaju viralne kada je kinematografija u pitanju, jeste i po prvoj klapi pokrenut oficijelni sajt filma "The Dark Knight Rises". Kad se sajt otvori dobija se samo crni ekran i čudna zvučna pozadina. Međutim, fanovi Betmena nisu naivni i shvatili su da glasovi zapravo govore "the fire rises".

Pored Kristijana Bejla (Christian Bale) koji reprizira svoju ulogu Betmena i Toma Hardija kao okrutnog Bejna, Kristofer Nolan je postavu pojačao sledećim glumcima: En Hatavej (Anne Hathaway) kao Catwoman, Džozef Gordon-Levit (Joseph Gordon-Levitt) kao Džon Blejk, Marion Kotijar (Marion Cotillard) kao Miranda Tejt, a tu su opet i Majkl Kejn (Michael Caine) i Geri Oldman (Gary Oldman).

Pogledajte još