Jelena spremna za titulu u Parizu!

To će biti treći meč na terenu Suzan Lenglen i mogao bi da počne oko 16 časova. Program na tom terenu u 11 časova otvaraju Čehinja Renata Voracova i Francuskinja Aliz Korne, a potom se sastaju Australijanac Lejton Hjuit i Španac Albert Montanjes.

Jelena Janković i Bondarenko su odigrale 13 međusobnih mečeva i srpska teniserka je zabeležila 12 pobeda.

Jedini poraz Jelena Janković je pretrpela prošle godine u drugom kolu gren slem turnira u Melburnu.

Jelena Janković u Rolan Garosu brani prošlogodišnje polufinale i predstoji joj težak zadatak da se održi među 10 najboljih teniserki sveta.

"Na pariskoj šljaci uvek igram dobro, tri puta sam stizala do polufinala i nema razloga da ne verujem da konačno mogu da napravim i korak više", rekla je Jelena Janković, koja je na drugom godišnjem gren slem turniru postavljena za 10. nosioca.

Ostali predstavnici Srbije mečeve prvog kola igraće u ponedeljak ili utorak. U ženskoj konkurenciji Ana Ivanović je 20. nosilac, a na startu se sastaje sa Šveđankom Johanom Larson. Protivnica Bojane Jovanovski je Nemica Andrea Petković.

U konkurenciji tenisera, Novak Đoković će pohod na osmu uzastopnu ovogodišnju titulu početi protiv Holanđanina Tijema de Bakera. Viktor Troicki je 15. nosilac i u prvom kolu će igrati protiv Nemca Julijana Rajstera, dok se Janko Tipsarević, kao 29. nosilac, na startu sastaje sa Brajanom Dabulom iz Argentine.

(FoNet)

Pogledajte još