Jeremić na sastanku Jadransko-jonske inicijative

BRISEL, 23. maja 2011. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbija Vuk Jeremić učestvovaće u ponedeljak u Briselu na sastanku Saveta ministara Jadransko-jonske incijative na kojem će biti razmotren razvoj strategije EU za jadransko-jonski region.

Tokom boravka u Briselu Jeremić će imati i odvojene sastanke sa šefom delegacije za Jugoistočnu Evropu u Evropskom parlamemtu Eduardom Kukanom i ministrom spoljnih poslova Holandije Urijem Rozentalom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Na sastanku Saveta ministara najavljeno je i prisustvo ministara spoljnih poslova Albanije Edmonda Hadinastoa, BiH Svena Alkalaja, Hrvatske Gordana Jandrokovića, zamenik ministra spoljnih poslova Grčke Spirosa Kuvelisa, državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Italije Alfreda Mantica i državne sekretarke u Ministarstvu spoljnih poslova Slovenije Dragoljuba Bencina.

Jadransko-jonska inicijativa osnovana je u maja 2000. godine s ciljem da se poboljša regionalna saradnja medju državama jadranskog regiona, a u njoj se nalaze Albanija, BiH, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija i Slovenija.

Pogledajte još