Bregović napravio urnebes u Skoplju (video)

Svirajući popularne melodije Brege, pleh orkestar je krstario ulicama makedonske metropole najavljujući njegov koncert koji se održao isto veče u Metropolis areni skopskog sajmišta, pišu "Vesti".

Bregi izgleda da reklama nije bila potrebna, jer sam pomen njegovog imena znači puna sala, dobra muzika i još bolja zabava. Tako je bilo i na koncertu u Metropolis areni koju su okupirali i mladi i stari, njih oko 5.000 đuskajući i veseleći se do ranih jutarnjih sati.

U makedonsku prestonicu Goran Bregović je stigao svega par sati pre koncerta.

Organizatori su nam poverili da osim debelog koverta (suma je ostala tajna) i omiljenog viskija, posebnih zahteva nije imao.

Nacionalno piće, šljivovica, pomenuta je samo u nazivu njegovog novog albuma "Šljivovica i šampanjac", sa kojeg je promovisao numere, ali sa viskijem u ruci.

Čim je Brega izašao na scenu, i još pre nego što je uzeo gitaru u ruke i počeo da svira, publika je bukvalno podivljala.

Taktovi njegovih hitova nisu ostavili ravnodušne niti brojne novinare, snimatelja i fotoreportere okupljene ispred same scene.

Bregina muzika ih je toliko ponela da su u jednom trenutku pobacali svoje kamere i aparate i prepustili se uživanju u urnebesnom ritmu muzike.

Nakon sat i nešto svirke, Bregović je ustao, poklonio e
publici i sa orkestrom napustio scenu, ali se ubrzo, na gromoglasni bis, vratio i nastavio sa muziciranjem.

Pogledajte još