Srbiji potreban novi aranžman sa MMF

BEOGRAD, 23. maja 2011. (Beta) - Srbiji je potreban novi aranžman sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) da bi se nastavile reforme, ocenjeno je u ponedeljak na sastanku predstavnika MMF i ministra rada i socijalne politike Srbije Rasima Ljajića.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Ljajić je sa delegacijom MMF koju predvodi Albert Jeger razgovarao o detaljima vezanim za sklapanje novog aranžmana iz predostrožnosti izmedju Srbije i te medjunarodne institucije.

Ljajić je govoreći o stanju socijalnog dijaloga u Srbiji istakao da očekuje da Socijalno-ekonomski savet preuzme značajniju ulogu u nastavku reformi javnog sektora, tržišta rada i izmene zakonodavstva vezanog za privlačenje stranih investicija.

Srpski ministar rada i socijalne politike je na sastanku upoznao delegeciju MMF sa pojedinostima vezanim za primenu novog Zakona o socijalnoj zaštiti, kojim je povećan iznos novčanih socijalnih davanja i proširen obuhvat korisnika.

Misija MMF boravi u Beogradu od 18. do 27. maja i sa predstavnicima Vlade Srbije i Narodne banke Srbije razgovarati o sklapanju novog aranžmana iz predostrožnosti i analizirati tekuću makroekonomsku situaciju.

Pogledajte još