Ana: Nisam imala dovoljno snage

"Pokušavam da se setim šta sam tada radila, kako sam igrala 2008. godine kada sam osvojila Rolan Garos. U završnici današnjeg meča nestajalo mi je snage, nisam uspela da osvajam poene forhendom", rekla je Ivanovićeva posle meča.

Ona se od početka sezone muči sa povredama. U januaru je imala problema sa povredom stomačnih mišića, zbog čega je propustila turnire u Sidneju i Kataru. Takođe, zbog povrede je propustila i duel Srbije i Slovačke u Fed kupu, a prošle nedelje povukla se sa turnira u Strazburu zbog povrede zgloba leve šake.

"Putovala sam sa fizioterpeutom u poslednjih nekoliko nedelja, ali nije ispalo kako smo očekivali. To je veoma frustrirajuće. Moram da budem zdrava kako bih mogla da igram... Upala je nestala i nadam se da se neće vratiti", rekla je Ivanovićeva.

Larosonova je prošlog juna ušla među 100 najboljih teniserki sveta a danas je ostvarila tek drugu pobedu na nekom grend slem turniru.

"Pokušavala sam da zaboravim drugi set i brzo da počnem pozitivno da razmišljam. Lepo je igrati na velikom terenu pred velikim brojem gledalaca. Pokušavala sam da dobijem njihovu pomoć i na kraju sam uspela", rekla je Larsonova.

"Nadam se da ću ući među 50 najboljih teniserki na svetu i da ću posle toga napredovati na WTA listi. Cilj mi je top 10, ali idem korak po korak
", dodala je ona.

Pogledajte još