Mladić opsednut morbidnim idejama

BEOGRAD, 29. maja 2011. (Beta) - Advokat Miloš Šaljić izjavio je u nedelju da se psihičko stanje Ratka Mladića u poslednja 24 sata znatno pogoršalo i da mu na pamet padaju "morbidne ideje", te da s njim nije moguće raspravljati o odbrani u Haškom tribunalu, pred kojim je optužen za genocid.

"Čitavo vreme sam slušao i beležio njegove naloge. Stalno govori o poseti grobu njegove ćerke, padaju mu na pamet morbidne ideje, kao na primer da mu donesu sanduk sa lešom ćerke ako mu ne daju da poseti njen grob", rekao je Šaljić novinarima ispred Specijalnog suda, posle jednosatne posete Mladiću u pritvorskoj jedinici.

Šaljić je rekao da je Mladić zadovoljan tretmanom u pritvoru, vreme provodi u razgovoru sa obezbedjenjem, a "došao je na ideju i da mu donesu kameru da sve to snimi".

Šaljić je u vezi sa zdravstvenim stanjem Mladića naveo da je "situacija alarmantna" i podsetio da je on imao tri "moždana infarkta".

Pitanje je koliko dugo će Mladić živeti, rekao je Šaljić, i ocenio da uslovi u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda nisu odgovarajući i da je neophodno da se on leči u zdravstvenoj ustanovi. "Priča nepovezano, govori da će ići peške u Hag ako mu se ne ispune uslovi", rekao je Šaljić.

Mladića su, pored Šaljića, posetili i članovi njegove porodice.

Pogledajte još