fbpx

Bin Hamam se povukao iz trke za predsednika Fife

LONDON, 29. maja 2011. (Beta) - Mohamed bin Hamam povukao se u nedelju iz trke za predsednika Fife, nekoliko časova pre nego što će biti saslušan zbog navoda o korupciji tokom njegove kampanje za prvog čoveka svetske fudbalske organizacije.

Katarac Bin Hamam, inače predsednik Azijske fudbalske konfederacije, optužen je da je ovog meseca pokušao da podmiti 25 glasača u kampanji tokom posete Karibima.

Bin Hamam, kao i Blater, koji je 13 godina na čelu Fife, i potpredsednik svetske fudbalske organizacije Džek Vorner, trebalo bi da budu saslušani u Etičkom odboru Fife. Izbor za predsednika Fife se održava u sredu.

"Zbog nedavnih dogadjaj sam povredjen i razočaran - na profesionalnom i ličnom nivou. Ožalošćen sam što borba za stvari u koje sam verovao ima veliku cenu - degradaciju reputacije Fife. To nije ono što sam imao na umu za Fifu i to je neprihvatljivo", napisao je Bin Hamam na svom internet sajtu.

I Vorner, predsednik Konfederacije Severnoameričke, Srednjoameričke i Karipske fudbalske asocijacije, takodje je umešan u skandal. Optužbe protiv Bin Hamama i Vornera izneo je član Izvršnog odbora Fife, Amerikanac Čak Blejzer.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.