Ratko Mladić sposoban za sudjenje

BEOGRAD, 29. maja 2011. (Beta) - Sudski lekar zaključio je da je Ratko Mladić sposoban da pristupi sudu i da prati tok sudjenja i da njegovo zdravstveno stanje ne zahteva bolničko lečenje, izjavio je u nedelju Mladićev sin Darko Mladić, koji je novinarima ispred Specijanog suda pročitao zaključak lekara.

"Medjutim, pregledom je dijagnostikovan psiho-organski sindrom, što znači gubitak spoznajne sposobnosti i sposobnosti pamćenja, a što je suprotno sa zaključkom izvedenim iz dijagnoze, rekao je Darko Mladić, i dodao da su lekari ustanovili da njegov otac Ratko Mladić boluje od više hroničnih bolesti.

Darko Mladić je upitao da li neko ko ima gubitak spoznajne sposobnosti i sposobnosti pamćenja može da prati sudski postupak, i ocenio da zaključak dijagnoze krši ljudska prava Ratka Mladića. "Lekari koji su radili dijagnozu su to uradili korektno, za razliku od lekara opšte prakse koji je izveo zaključak", rekao je Darko Mladić, i pozvao Haški tribunal da pošalje lekare da pregledaju Ratka Mladića.

Darko Mladić je rekao i da je u razgovoru sa ocem saznao da je haški optuženik imao moždani udar 2008. godine. Na pitanje o navodima medija da je Ratko Mladić predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja nazvao "kretenom", Darko Mladić je odgovorio da mu je otac rekao da bi angažovao Šešelja za advokata ili da Šešelj eventualno bude u njegovom pravnom timu.

Darko Mladić je rekao da će večeras doći na miting Srpske radikalne stranke, zakazan povodom hapšenja njegovog oca.

Pogledajte još