Mesi obećao nove titule!

"Ne znam šta još mogu da vam kažem osim hvala na podršci i ljubavi tokom ove slavne sezone. Nadam se da će ovaj trofej biti samo jedan u nizu i da ćemo se radovati još mnogo puta. Živela Barselona,
živela Katalonija
", poručio je Mesi navijačima na prepunom stadionu Nou Kamp u Barseloni.

Mesi je u subotnjem finalu postigao jedan od tri gola za prvaka Španije i Evrope.

Fudbaleri i stručni štab novog prvaka Evrope juče su prodefilovali Barselonom u otvorenom autobusu na sprat, a pozdravilo ih je, prema policijskim procenama, između 800.000 i milion navijača na ulicama.

Autobus, ofarban u plavu i crvenu boju kluba, bio je ukrašen slikama igrača Barselone i natpisom "Šampioni".

Šampionska vožnja završila se na stadionu gde je bilo preko 90.000 ljudi, a igrači i trener Pep Gvardiola tamo su se obratili navijačima.

Upravo je Gvardiola izneo pehar Lige šampiona na teren, što su ovacijama pozdravile pristalice jednog od najtrofejnijih fudbalskih klubova na svetu.

"Osećam se privilegovanim što imam ovakve igrače. Nisam ja glavni, svi smo naporno radili za ovaj trijumf. Srećan sam zbog uspeha", rekao je Gvardiola posle pobede od 3:1 u finalu protiv engleskog Mančester junajteda u Londonu.

Proslavi u nedelju prethodila je ona u subotu nakon finala, koja je za posledicu imala i sukobe sa policijom, kao i 18 povređenih i 80 uhapšenih osoba.

Pogledajte još