Smanjen broj lažnih azilanata

0

BRISEL, 2. juna 2011. (Beta) – Broj "lažnih azilanata" koji stižu iz Srbije u Evropsku uniju više je nego prepolovljen, što jamči da slobodan vizni režim EU sa Srbijom neće biti ugrožen, saopštili su u četvrtak u Briselu srpski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor agencije EU za nadzor spoljnih granica Ilka Laitinen.

BRISEL, 2. juna 2011. (Beta) – Broj “lažnih azilanata” koji stižu iz Srbije u Evropsku uniju više je nego prepolovljen, što jamči da slobodan vizni režim EU sa Srbijom neće biti ugrožen, saopštili su u četvrtak u Briselu srpski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor agencije EU za nadzor spoljnih granica Ilka Laitinen.

Laitinen je istakao da se to postiglo i “zahvaljujući, manje ili više, merama srpskih vlasti”.

Direktor Fronteksa je Dačiću preneo da je broj “lažnih azilanata” koji iz Srbije i još nekih zemalja regiona dolaze u Uniju smanjen za oko 250 nedeljno, na oko stotinak slučajeva.

Laitinen je novinarima rekao da je saradnja Fronteksa i srpskih pograničnih vlasti veoma konstruktivna i da srpske granične službe “uživaju veoma, veoma veliki ugled u EU”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.