Orlovi danas protiv Australije

"Australija ima pozitivan bilans sa reprezentacijom Srbije, tako da očekujem interesantan meč i mislim da će publika dosta uživati", kazao je Petrović, a preneo sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija je u petak u Seulu, porazom od Južne Koreje sa 2:1, počela junsku turneju prijateljskih utakmica, koja će biti završena danas u Melburnu u 11.30 protiv Australije.

"Ove utakmice služe za dobijanje novih igrača u nacionalnom timu. Pozvao sam sedam debitanata i nadam se da će barem dvojica izboriti mesto u timu za naredne mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine", rekao je Petrović.

On je dodao da su novim igračima prijateljski mečevi jedina šanse da se nametnu za mesto u reprezentaciji, pošto takve utakmice služe za eksperimentisanje, dok u kvalifikacijama nema mnogo isprobavanja.

Petrović je rekao da nije opterećen sastavom rivala, ali da je fudbal u Australiji dosta napredovao u odnosu na pre 30 godina, kada je on bio igrač.

"Gledam samo nas i kako ćemo mi igrati"
, dodao je Petrović.

Reprezentativce Srbije dočekalo je nekoliko desetina navijača na aerodromu u Melburnu, što je prijatno iznenadilo većinu igrača i članova stručnog štaba.

"Prija kada te dočeka tvoj narod. U Australiji ima puno naših ljudi, pa je to i malo obaveza igračima da sutra naprave dobar rezultat"
, istakao je Petrović.

Reprezentacije Srbije i Australije poslednji put sastale su se u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi, kada je Australija pobedila sa 2:1.

Obe reprezentacije posle te utakmice završile su takmičenje na Mondijalu, dok su se u narednu rundu plasirale Nemačka i Gana.

BEOGRAD, 7. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još