Odlazak pravog Ronalda

Ronaldo je oproštajnu utakmicu odigrao u najdražem, žutom dresu brazilske reprezentacije i to protiv selekcije Rumunije, četiri meseca nakon što je zvanično objavio prestanak fudbalske karijere.

U veličanstvenoj atmosferi i sa puno emocija, preko 30.000 ljudi se ovacijama oprostilo od jednog od najboljih fudbalera svih vremena. Bio je to vrlo poseban događaj ne samo za Brazilce, već za sve istinske ljubitelje fudbala.

(old_image)

Ronaldo je zbog zdravstvenih razloga odigrao samo 15 minuta. U igru je ušao u 30. minutu prvog poluvremena pri rezultatu 1:0, a do kraja prvog dela imao tri dobre šanse za gol koje nije iskoristio. Svaki njegov kontakt sa loptom publika je pozdravljala gromoglasnim aplauzom.

Po završetku poluvremena Ronaldo je teren napustio umotan u zastavu Brazila i uz ovacije sa tribina i igrača obe reprezentacije obratio se navijačima koji su skandirali njegovo ime sve do kraja utakmice.

"Oprostite mi, imao sam tri dobre šanse, ali nisam uspeo da postignem gol u poslednjih 15 minuta na terenu. Bila bi mi to mala nagrada za sve što ste učinili za mene. Želim puno da vam se zahvalim što ste me prihvatili ovakvog kakav jesam, što ste plakali kada i ja, i smejali se kada sam to i ja činio. Hvala vam, iz dubine duše"
, rekao je "El Fenomeno".

(old_image)

Ronaldo je jedan od najtrofejnijih fudbalera ikada. U svojoj 18-godišnjoj karijeri je, pored ostalog, dva puta sa Brazilom osvojio titulu šampiona sveta, a učestvovao je na još dva Svetska prvenstva.
Sa 15 golova najbolji je strelac u istoriji Mondijala.

I na kraju samo - "Svaka čast, majstore!"

Pogledajte još