NEZAPAMĆEN ZLOČIN POTRESA VELIKU BRITANIJU: Medicinska sestra otrovala bebu

U Velikoj Britaniji dogodio se nezapamćeni zločin u kojem je ubijeno tek rođeno dete, i to nakon što ga je otrovala medicinska sestra u dečijoj bolnici u Birmingemu.

Kako pišu britanski mediji, beba je preminula brzo i neočekivano, a navodni uzrok smrti je trovanje kojem je dete bilo izloženo nekoliko dana pre smrti.

Navodno je za smrt deteta odgovorna 27-godišnja medicinska sestra, koja mu je namerno davala otrovnu materiju.

Medicinska sestra je uhapšena i protiv nje je pokrenuta istraga. Hapšenje medicinske sestre izazvalo je burne reakcije roditelja čija se deca leče u ovoj bolnici, piše "Dejli Mejl".

Uprava bolnice ju je odmah suspendovala, a roditeljima poslala pismo sa detaljima o incidentu. Uprava bolnice pokušava da umanji strah roditelja za bezbednost svojih potomaka.

- Jedno dete je nedavno umrlo na pedijatrijskoj jedinici intenzivne nege nakon što mu se zdravstveno stanje brzo i neočekivano pogoršalo. Kada se tako nešto dogodi, mi kao ustanova, prvo moramo da sprovedemo detaljnu istragu, kako bismo potom sa sigurnošću mogli da iznesemo detalje - piše u saopštenju bolnice.

Portparol policije Zapadnog Midlenda potvrdio je da je medicinska sestra uhapšena.

- Dete je nažalost preminulo u četvrtak u bolnici. Ona je uhapšena u četvrtak uveče zbog sumnje da je detetu dala otrov sa namerom da ugrozi život. Puštena je, jer nema osnova da će ometati tok istrage, a trenutno se ispituju rezultati forenzičkih ispitivanja - rekao je portparol.

Izvor: Nova.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još