Filmstreet: Letnji bioskopi na otvorenom

Cvetni trg, Kalemegdan, park Manjež, Skadarlija, Kosančićev Venac, Strahinjića Bana, Pristanište kod Beton Hale, ćošak Milutina Bojića i Palmotićeve i Čuburski park neke su od lokacija na kojima će Beograđani ovog leta moći da uživaju u klasičnim dobrim filmovima.

U narednom periodu, planirane su sledeće projekcije filmova: "Praznik u Rimu" – 19. jun Cvetni trg, "Diplomac" – 2. jul Kalemegdan, "Američki grafiti" – 4. jul, skver Palmotićeve i Milutina Bojića (kod Menhetna) i "Veliko plavetnilo" – 10. jul, lokacija Pristanište kod Beton hale.

Na repertoaru će se naći dela poput "Doručak kod Tifanija", "Neki to vole vruće", "Do poslednjeg daha", "Boni i Klajd" i još mnogo fantastičnih nezaboravnih filmova.

Otvaranje Filmstreet besplatnih letnjih bioskopa ima za cilj da vrati pojam institucije bioskopa na otvorenom i da u novom savremenom dobu, kada se filmovi besplatno skidaju preko Interneta, a televizija emituje najrazličitije programe koji promovišu progresivan kulturni model.

Ova akcija pruža priliku Beograđanima i gostima Beograda da se podsete filmskih klasika i društvenih vrednosti, drugačijih od današnjih, koje su preovlađivale u prethodnih 60 godina, od kada postoji kinematografska industrija.

Pogledajte još