fbpx

"Predskazanje" again

Čudno osećanje. Prošao je 6.6.2006. godine, bila premijera (!?) ovog filma, a nije došao ni prošao smak sveta...
Film je rimejk originalnog ostvarenja Ričarda Donera, iz 1976. godine, u kome su glavne uloge igrali Gregori Pek i Li Remik. U ovom, 30 godina starijem filmu, pandani slavnih glumaca su Lev Šrajber i Džulija Stajls. Da ih poredimo?
Onaj ko je smatrao originalno "Predskazanje", uz, recimo, "Isterivača đavola" za najbolje horore svih vremena, ovim novim filmom, verovatno, neće biti preterano oduševljen. Jer, osim dadilje u velikom kambeku na filmsko platno - Mie Farou, ovde malo toga ima originalnog. Tako se nastavlja čudna holivudska praksa,  započeta "Psihom" Gasa Van Santa, da na isti, ili gotovo isti, način prekopirava legendarne filmove.
Mada, ako niste gledali originalno "Predskazanje", film je prilično OK. Tu i tamo može da uplaši, izazove napetost i ostale emocije dostojne odlaska u bioskop.  Shodno tome, može se očekivati još koji nastavak. Uostalom, do sada su snimljena četiri nastavka Donerovog filma. Ko sme da se kladi da ovo neće biti prvi rimejk u istoriji filma koji će dočekati svoj nastavak. Holivud je čudo.
Ali, zar nije moglo bar nešto malo više, posle 30 godina???

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.