NESVAKIDAŠNJI DOLAZAK BEBE NA SVET: Porođaj na plaži uz talase Tihog okeana

Žena iz Nikaragve napravila je pometnju na društvenim mrežama pošto je podelila video-snimke na kojima rađa sina na plaži Tihog okeana.

Džozi Peukert, objavila je video-snimke na svom profilu koji su nastali kada se porodila na obali plaže Majaguala u Nikaragvi. Bebu je na svet donela bez medicinske pomoći u takozvanom "slobodnom porođaju".

Istakla je da je oduvek razmišljala da se porodi sama na plaži. Nedeljama se spremala za dan porođaja i dolaska bebe na svet.

U svom autombilu pripremila je korpu za bebu sa kompletnom opremom, a redovno je pratila i plimu, pa je odabrala pravi trenutak za porođaj koji je siguran za bebu.

- Pošto je Bodi došao na svet, umotali smo ga u peškir, a ja sam se vratila u okean da se osvežim. Kasnije sam obukla svoju odeću i porodica je krenula kući da se odmara. Bodi je na rođenju imao 3,5 kilograma - istakla je Džozi.

Inače, ovo je treća beba koju je Džozi donela na svet. Objasnila je zašto se odlučila za porođaj u vodi.

- Želela sam da budem bezbrižna i slobodna. Prvi porođaj u bolnici je bio traumatičan, drugi je bio u kući. Nisam redovno išla ni na kontrole tokom treće trudnoće, nisam znala ni termin porođaja. Verovala sam da će beba sama znati da pronađe put - istakla je Džozi Peukert.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još