LJUBAVNI VODIČ: Kako bi trebalo da izgledaju intimni odnosi sa novim partnerom?

Prvi put u krevetu sa novim partnerom? Nije nikakva sramota držati se osnove. Drugi put je odlična prilika za razgovor o tome što vam se sviđa, a posle toga sve više eksperimentišete s novim pozama.

- Kada je reč o vezama, najvažnije je slediti svoju intuiciju, a ako vam ona govori da je pravo vreme za seksualni odnos s novim partnerom, zašto je ne poslušati - kaže Ipek Kucuk, stručnjakinja za veze.

Prvi intimni susreti mogu da budu podjednako uzbudljivi i neugodni. Ako ste slobodni i idete na sastanke i tražite savet, stručnjakinja za seksualno zdravlje Sara Mulindva podelila je savete kako se snaći u prvim seksualnim odnosima.

Prvi put

Na televiziji su prvi seksualni odnosi s novim partnerom uvek prikazani kao najsavršeniji. Međutim, često je potrebno vreme da naučite nešto jedno o drugome, a potrebno je i razgovarati o nekim stvarima kao što je zaštita. Ako vam je teško da "čitate" svoju simpatiju, onda nije sramota držati se osnova.

Drugi put

Sara kaže da je drugi put odlična prilika za razgovor o tome šta oboje volite.

- Ovo je vaša prilika da budete glasniji o tome šta želite i pitate svog partnera šta želi u spavaćoj sobi - otkriva ona.

Treći put

Vreme je da odete korak dalje, istražite nove poze i malo testirate jedno drugo. Pokušajte da pomerite granice koje ste do sada postavili u spavaćoj sobi: Koji položaj vaš partner želi da pokuša? Postoji li scenario koji ste oduvek želeli da isprobate?

Četvrti put

Sada već treba biti opušten, ali to ne znači da ne bi trebalo da prestanete da eksperimentišete s novim stvarima.

- Seks s vašim novim partnerom sada će vam biti poznat, ali i dalje iznenađujući. Zaista verujem da nikada ne bi trebalo prestati sa istraživanjem tela svog partnera - zaključila je Sara.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.