TA ŽENA MI JE ŽELELA DOBRO, RAZOČARALA SE U MENE: Nađa Erić iskreno o lošem odnosu sa ocem i odrastanju sa strogom maćehom

Nađa Erić je tokom svog učešća u "Survivoru" stekla veliki broj obožavalaca i važila je za jednog od favorita.

Iako nije pobedila, više puta je naglasila to da se oseća kao pobednik, te da je uspela da nauči neke važne lekcije.

Članovi njenog tima često su je omalovažavali i vređali, ali nije dozvolila da je to poremeti.

- Govorili su mi: 'Dovoljno si ti bila ovde'. To sam najviše slušala od Milice i Steve. Njihovo mišljenje bilo je da sam za svoje godine dovoljno dogurala. Nije mi se to svidelo, nema tu merila jer mnogi sa 30 godina nisu prošli ono što sam ja sa 20. Zrelost može da ide samo u moju korist, u odnosu na one koji su ceo život uživali roditeljsku podršku i koji nikada nisu uzeli peglu u ruke. Rano sam počela da radim i da vodim samostalan život, neko ko je par godina stariji od mene možda ništa od toga nije - rekla je Nađa za "Story".

- Morala sam mnogo da opraštam da bih ostala s tim ljudima toliko dugo. Nastojala sam da razumem njihove pozicije i zbog čega se tako ponašaju. Generalno sam takva u životu, zato sam se trudila i da razumem mog oca, koliko god je bio loš prema meni. Htela sam da sagledam celu sliku, jer mu nije bilo lako. Međutim, i to ima svoje granice. Trudila sam se da razumem šta je sve Milica prošla u životu i da nađem opravdanje za njeno ponašanje, ali opet, to nije opravdanje za njenu agresiju prema meni. Eto, zato postoji psihoterapeut kojeg ona verovatno nikad nije posetila. Kada bi se kamere ugasile, ja bih pokušavala da joj ukažem na neke stvari, ali ona bi odmah dizala ruke i nije htela da sluša - dodala je Nađa.

Osvrnula se i na svoju tešku životnu priču koju je podelila u "Survivoru" o ranom gubitku majke, lošem odnosu sa ocem i odrastanju sa strogom maćehom. Otkrila je da li joj je sve to pomoglo da lakše prebrodi zategnute odnose na Dominikani.

- Jeste, zato što sam u porodici imala manipulatora, mog oca, a teško je bilo i s maćehom koja je u mom životu od druge godine, a od šeste smo živele zajedno. Ali moram nešto da kažem, u montaži se nije našlo pola moje izjave o njoj, pa se ne čuje deo u kojem govorim mnogo lepih stvari o svojoj maćehi. Nijedan roditelj, niti brak nisu savršeni. Kada sam bila mala, tata je često putovao, a ja sam ostajala sama s njom i ona, kao mlada devojka, nije znala kako da mi pristupi na pravi način, već je imala malo grublji pristup, što je za mene bio šok jer sam pre toga živela s babom gde mi je u svemu povlađivano. Ono što je, zapravo, bilo normalno vaspitanje za mene je bilo ekstremno jer nisam navikla na strogost. Kod babe sam bukvalno mogla da jedem čokoladu za večeru, a kod maćehe su ipak morala da se poštuju neka pravila. Dakle, ta žena mi je želela dobro, a iz emisije se nije stvorio takav utisak, ona je to gledala i razočarala se u mene. Sada skupljam hrabrost da odem i razgovaram sa njom, da joj objasnim da nije sve onako kako je videla - priča Erićeva dalje.

Istakla je i da je pravi haos nastao nakon što su se njeni otac i maćeha razveli.

- Da, nakon toga je krenuo haos. Rekla bih da je tu presudio alkohol. Ne želim da pričam loše o njemu, ali je činjenica da voli da popije. Ali, sve može da se prebrodi, čak i kada postoji nasilje u porodici, samo treba da se razgovara sa adekvatnom osobom, ne treba ćutati - iskrena je Nađa.

- Mnogo volim svog oca i uvek ću biti njegova Mica, ali došla sam do stadijuma da mi je svejedno. Nažalost, shvatila sam da mogu bez njega, ali gradićemo odnos, pa dokle doguramo. Iznenadilo me je što je gledao 'Survivor', zvao me je u suzama i rekao koliko je ponosan. Ako vidim da se lepo slažemo, super, ako ne, idem dalje. Neću da dozvolim da me koče iste stvari kao ranije, to davanje energije uzalud. Imam porodicu, a to su baba, tetka, sestre od tetke, verujte da mi je trebalo dugo vremena da usvojim činjenicu da su zapravo one moja porodica - ističe ona na tu temu.

Priznala je i kako je na nju uticalo to što u životu nije imala roditeljsku podršku.

- Tek skoro sam shvatila koliko je ona važna. Prolazila sam kroz situacije gde sam osećala nekakvu prazninu, a nisam znala da je opišem i onda sam shvatila da mi samo treba mamin savet. Uz sav trud babe, tetke i svih drugih figura u mom životu, shvatila sam da majčino prisustvo ipak niko ne može da nadoknadi. To me i danas rasplače. Ako išta dobro ima u tome što sam odrastala bez majke, onda je to što sam na to navikla otkad znam za sebe, bilo bi mi mnogo teže da je umrla kasnije - zaključila je Nađa.

Izvor: Nova.rs/Story
Foto: nadja_eric/Instagram

Pogledajte još