PRELJUBA NIJE MEĐU NJIMA: Kojih šest problema mogu ozbiljno da naruše vezu i brak?

Preljuba je jedna od stvari koje će poljuljati temelje veze ili pak u potpunosti uništiti, Međutim, osim preljube, postoji još nekoliko problema koji narušavaju ljubavni sklad, baš poput prevare.

1. Laganje i skrivanje stvari od partnera

Čak i ako lažete partnera kako biste zaštitili njegova osećanja, skrivanje problema može dovesti do gubitka poverenja. Ako skrivate neke detalje jer mislite da bi mogli da ga povrede, verovatno bi trebalo da prestanete sa takvim ponašanjem. Stručnjaci savetuju da gradimo veze u kojima drugoj strani možemo reći - sve.

2. Uskraćivanje nežnosti i pažnje

Nedostatak nežnosti stvoriće sumnju kod druge strane da nešto nije u redu. Vremenom će se ta sumnja pretvoriti u veliki problem koji, baš poput laganja, dovodi do nedostatka poverenja.

3. Tiho negodovanje

Skrivanje pravih osećanja od svog partnera nije dobro za vezu. Što duže držite u sebi svoje nezadovoljstvo, to su veće šanse da će upravo ono biti razlog vašeg raskida.

4. Odbijanje kompromisa

Snažan stav o pojedinoj temi može biti znak odlučnog karaktera, međutim, do problema dolazi kada jedan partner odbija da čuje argumente i želje druge strane, te ne želi da pristane na kompromis. Pojedinac koji obavlja stvari isključivo "na svoj način" i nije spreman na kompromis, zapravo je u vezi sa - samim sobom.

5. Nadmeni stav

Nadmeni stav jedne strane pokazuje da je pojedincu cilj da bude u moćnijem položaju, što nikako nije znak zdrave zajednice ravnopravnih partnera. Ne samo da takvo ponašanje uništava samopouzdanje druge strane, već razotkriva i osećaj manje vrednosti kod osobe koja se koristi pokroviteljskim tonom.

6. Ostanak u vezi iz pogrešnih razloga

Želite da raskinete, ali se ne usuđujete to da učinite zbog toga šta će drugi reći? Uplatili ste zajedničko putovanje i ne želite da ga propustite iako vam partner više nije drag? Smatrate da je loša veza bolja od nikakve? Bez obzira na to koji vam je scenario najbliži, ostanak u vezi koja vam ne odgovara nije poštena odluka, ni prema vama, ni vašem partneru.

Izvor: Prva.rs/Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još