JOŠ ČUVAM MAMINE GLASOVNE PORUKE, ALI NE MOGU DA IH PRESLUŠAM: Ćerka Merime Njegomir otkrila kako se nosi sa gubitkom majke

Sedam meseci prošlo je otkako je preminula čuvena pevačica tradicionalne, narodne i izvorne muzike Merima Njegomir. Iza sebe je ostavila kvalitetnu muziku, četvoro dece, ali i mlade umetnike koje je nesebično pomagala i ulagala u njih. Zbog toga su njeni naslednici Ljubica, Jelena, Milica i Marko osnovali fondaciju koja će nastaviti da pomaže talentovanim muzičarima, pa su organizovali i koncert, koji će se održati 27. juna na "Kolarcu".

Sav novac od prodaje ulaznica ide u fond koji će pomagati mlade, a na Vidovdanskoj rukoveti će nastupiti Jadranka Jovanović, Oliver Njego, Ekstra Nena, profesor Nikola Rackov sa specijalnim gostima, Cecom Bojković i Narodnim orkestrom RTS pod upravom Vlade Panovića.

Tim povodom Merimina ćerka Ljubica otkrila je nešto više o predstojećem događaju, ali i kako se nosi s gubitkom majke.

- Mama je uvek pomagala mladim talentima, ulagala je u njih i ostavila zavet čuvanja tradicionalne muzike. Zbog toga smo osnovali fondaciju, da se njeno delo nastavi. Prvi koncert Vidovdanska rukovet biće održan 27. juna u 20 časova, a novac od prodatih ulaznica ide u fond - počela je Ljubica, pa ispričala kako se bori s gubitkom mame.

- Kako koji dan. Vremenom nije lakše, teže je. Postajete svesni da se to desilo. Jedino naučite da je to surova realnost, učite da živite s tom rupom. Nije praznina, nego rupa, fizički boli. Ćutim tada. Razne faze prolaze, tuga, neverovanje, ignorisanje. Kao da ne poznajem tu osobu koja je umrla. Sad sam u nekoj fazi negiranja. Nisam mogla da zamislim stepen te grozote. Ona bi na moje plakanje rekla: "Nemoj da se glupiraš, Ljubice, dobro sam" - priča Ljubica.

Ona otkriva i kako je izgledao njihov poslednji razgovor.

- Ne znam ni kako su izgledali ti dani, ni da je bio poslednji susret. Od septembra do novembra smo u lavirintu. Od ujutru do uveče se menjalo. Nismo verovali da će umreti. Mislili smo - samo da se izvuče. Samo odjednom ode žena... Ona je mene zvala i posle sat vremena pala u komu. Pozdravila se kao da je znala. Da sam bar ja znala - kaže ona i dodaje:

- Koliko puta sam se za glupost naljutila na nju. Sad razmišljam, javila bih joj se, makar da mi održi predavanje.

Ispričala je i da dugo nije mogla da sluša mamin glas, a jedna glasovna poruka ju je slomila.

- Nisam mogla da slušam njene pesme dva meseca. Pre nekoliko dana sam ih slušala. Ali ne mogu da slušam kako priča u emisijama. Imam glasovne poruke, nema šanse... Jednu sam čula i bilo mi je teško - kaže ona.

Prijatelji su joj rekli da bol ne prolazi, ali ona i dalje oseća da je Merima tu za nju.

- Kad imate jake majke - šta god da mi se dešava, ja nju pozovem. Osećam se sigurno, osećam mir. Sestre, brat i ja prolazimo slične situacije. Izgubili smo oca, sad i nju. Moja deca su bila jako vezana za baku i ona za njih. Njima se srušio svet. Pogotovo zato što su bili zajedno za njen rođendan, a posle deset dana je otišla - drhtavim glasom priča Ljubica.

Na pitanje da li je u kontaktu s Meriminim kolegama, Ljubica kaže da joj se mnogi javljaju:

- Čujemo se s kolegama, kuma Ana Bekuta stalno zove, bila je uz nas u najtežim trenucima. Nesebično se dala za nas. Tu su i Jasna Kočijašević, Slavko Banjac, Rokvići.

Izvor: Kurir.rs
Foto: ljubicanjegomir/Instagram

Pogledajte još