Jelena Karleuša nokautirala političare na TV B92?

Na žučnoj raspravi tokom emisije “B92 Debata” na TV B92, estradna diva Jelena Karleuša (JK) bez ustezanja je branila prava homoseksualaca i značaj ljudskih prava uopšte, stavom i glasom nadjačavši ostale učesnike razgovora, pre svega “suprostavljenu stranu”: doktora Jovana Marića iz Nove Srbije i Aleksandra Martinovića iz Srpske radikalne stranke.

U odnosu prema temi debate “Zašto je teško organizovati gej paradu u Srbiji?” jasan stav JK podržao je četvrti učesnik, Marko Karadžić iz Liberalno-demokratske partije, koji je i komesar za ljudska prava ove stranke. Međutim, iako sličnih mišljenja, JK je bila daleko glasnija od Karadžića. Oboje ih je izuzetno iznerviralo to što je Martinovićev jedini adut tokom emisije bila slika sa beogradske Gej parade na kojoj se vide pojedinci sa natipsom “Smrt državi”, na šta su burno reagovali.

To što vi pričate je trovanje mladih ljudi u Srbiji, i vi činite loše ovoj državi. Zar ne shvatate da je deo vaših glasača gej, i da ćete svojim večerašnjim govorom izgubiti i onih 15 posto podrške koju imate na izborima – rekla je Karleuša.

Osim jasnog stava da u svakoj normalnoj zemlji svi treba da imaju jednaka ljudska prava, JK je bila veoma otvorena i na pitanje šta misli o Draganu Markoviću-Palmi, predsedniku opštine Jagodina:

Nikada u svojoj kolumni nisam spomenula njegovo ime, ali evo sada ću prvi put da kažem svoje mišljenje o njemu. Dragan Marković Palma je politički idiot koji ne zna da satavi jednu prosto-proširenu rečenicu! On ne sme da sedi u našoj narodnoj skupštini, i žao mi je što postoji socijalni stalež koji može da glasa za njega. Svojim delovanjem kao javna ličnost ću se truditi da u narednih 15 godina uklonim takve ljude sa naše političke scene.

JK nije štedela ni doktora Jovana Marića, koji ju je frapirao pokušajima da objasni kako “homoseksualizam (ni)je bolest, ali da ipak označava i određene devijacije”. Ona je doktora podsetila na knjige koje je pisao, od kojih joj je jednu i poklonio pre emisije…

Vi ste otvoreni egzibicionista, jer ste pisali ilustrovanu knjigu o seksu, i niko vam zbog toga nije razbio glavu – rekla je JK doktoru koji je Gej paradu nazvao “bespotrebnim egzibicionizmom gej populacije”.

Atmosfera tokom emisije je bila više nego uzavrela, ali na kraju se sve smirilo. Svim učesnicima je preostalo samo da razmisle ko je pobedik ili… pobednica, ove debate.

Foto: JELENA KARLEUŠA U KLUBU TIME OUT