Blokade puteva ugrožavaju Koridor 10

0

BEOGRAD, 22. juna 2011. (Beta) – Preduzeće "Koridori Srbije" upozorilo je u sredu da blokade na putevima Srbije koštaju Srbiju i usporavaju i otežavaju izgradnju Koridora 10.

BEOGRAD, 22. juna 2011. (Beta) – Preduzeće “Koridori Srbije” upozorilo je u sredu da blokade na putevima Srbije koštaju Srbiju i usporavaju i otežavaju izgradnju Koridora 10.

To preduzeće, kako navode u upravi, nema nikakve ugovorno-pravne odnose sa gradjevinskim preduzećima čiji zaposleni prete štrajkovima i blokadama, niti bilo kakve obaveze prema njima.

“Niko nema pravo da spreči realizaciju projekta od nacionalnog znacaja, čija se izgradnja finansira delom iz domaćeg budžeta, a većim delom iz medjunarodnih kredita i čiju izgradnju plaćaju i gradjani Srbije”, navode u “Koridorima Srbije”.

Radnici nekoliko preduzeća iz sastava Nibens grupe ponovo su blokirali puteve u Srbiji, zahtevajući deblokadu računa njihovih firmi, isplatu zaostalih plata i nastavljanje ugovorenih poslova na koridorima 10 i 11.

Većinski vlasnik grupe Nibens, Milo Djurašković, uhapšen je pre mesec dana zajedno sa rukovodiocima nekoliko firmi iz te grupacije zbog sumnje da su u privatizaciji kruševačkog FAM-a to preduzeće oštetili za 32 miliona evra.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.