Đoković preko Bagdatisa do osmine finala

Za prolazak u polufinale Đoković će igrati protiv Francuza Mikaela Lodre, koga je u tri dosadašnja duela pobeđivao dva puta.

Đoković i Bagdatis po tradiciji igraju veoma zanimljive i neizvesne mečeve, a tako je bilo i danas. Srpski teniser je uspeo da dobije u četiri seta, ali su odlučivale nijanse i bolja koncentracija Đokovića u ključnim poenima.

Da je tako, vidi se i iz statistike, koja je na strani kiparskog tenisera. Bagdatis je imao dva direktno osvojena poena više (40-38), čak 11 neiznuđenih grešaka manje (22-33) i četiri asa više (14-10).

Odlučila je realizacija brejk šansi. Bagdatis je od pet prilika da oduzme Đokoviću servis iskoristio samo jednu, dok je drugi teniser sveta od 11 šansi tri puta bio uspešan i to je bilo dovoljno za pobedu.

U prvom setu Đoković je napravio brejk u najboljem mogućem trenutku, u desetom gemu. U drugom gemu drugog seta srpski teniser je propustio priliku da napravi još jedan brejk i povede 2:0, da bi potom Bagdatis u trećem gemu njemu oduzeo servis i tu prednost sačuvao i izjednačio na 1:1.

Treći set odlučen je u četvrtom gemu u kojem je Bagdatis vodio 40:0, ali je Novak uspeo da osvoji pet poena zaredom i da brejkom povede 4:2. Kao i u prva dva seta protivnik se nije vratio i to je bilo dovoljno za prednost od 2:1.

U četvrtom gemu viđen je najlešti tenis. Obojica protivnika osvojili su dosta atraktivnih poena, a do prednosti je još jednom stigao Đoković brejkom u petom gemu.

Najveća borba vođena je u poslednjem gemu, kada je Đoković kod vođstva od 5:4 servirao za meč. Nošen podrškom publike, koja je želela da gleda i peti set, Bagdatis je imao dve prilike za brejk, ali je Đoković uspeo da ih spasi i da na kraju zabeleži petu pobedu u isto toliko mečeva protiv Kipranina.

Na kraju, razloga za zadovoljstvo Đoković je imao i zbog ishoda drugih današnjih mečeva, jer su iz njegovog dela žreba ispali peti nosilac Robin Soderling i 11. nosilac Jirgen Melcer, pa mu je sada znatno olakšan put do polufinala.

Ukoliko u osmini finala pobedi Lodru, Đoković bi u četvrtfinalu igrao sa boljim iz duela Bernard Tomić - Gzavije Malis. Realno je očekivati da se plasira u polufinale i ponovi prošlogodišnji rezultat sa Vimbldona, a potom bi gotovo sigurno usledio novi duel protiv Rodžera Federera.

(FoNet)

Pogledajte još