BIZARNO: Ruskinja prodala bebu da bi platila operaciju nosa

Jedna Ruskinja uhapšena je jer je prodala svoje novorođenče za 3.560 dolara kako bi platila sebi operaciju nosa.

Tridesettrogodišnja žena, čije ime ruski mediji nisu otkrili, privedena je krajem maja pod optužbom za trgovinu ljudima, prenosi "Dejli Mejl".

Nemilosrdna majka je dečaka navodno rodila 25. aprila u bolnici u gradu Kaspijsku, a onda ga je pet dana kasnije prodala paru koji nije mogao da dobije dete. U zamenu je tražila 3.200 dolara, a na dan predaje bebe, za "odricanje od prava na dete", tražila je dodatnih 360 dolara.

"Nju Jork Post" navodi da je neko o svemu obavestio policiju, pa je Ruskinja privedena, kao i par koji je ilegalno usvojio dete. Par koji je kupio dete navodno je izjavio da im je žena dala dete, kao i njegov izvod iz knjige rođenih, ali su negirali da su dete platili.

Rekli su da im je majka dečaka naknadno tražila 3.200 dolara za troškove operacije nosa koja bi joj pomogla da "bolje diše", a oni su joj rado udovoljili.

- Trenutno se sprovodi niz istražnih radnji usmerenih na utvrđivanje svih okolnosti počinjenog zločina i učvršćivanje dokaza o krivici osumnjičene - navodi se u zvaničnom saopštenju.

Nije otkriveno ko se trenutno brine o dečaku koji sada ima dva meseca.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još