Ivanu Ivanoviću ne rade kočnice

Tek mnogi bi rekli da je u želji da obori sve rekorde gledanosti voditelj Prve televizije Ivan Ivanović podlegao oprobanom receptu upakovanom u skup šou i jeftine trikove.

Njegove šale u udarnom terminu na račun Hrvata su možda nekom i smešne ali, Demokratskoj zajednici Hrvata (DZH) u Srbiji koja ga je optužila da je vređao Hrvate i katoličku crkvu sigurno ne.

Ako misle da sam ugrozio njihova prava, neka me tuže sudu. U njihovom saopštenju ima dosta laži, a politikanti su takvi. RRA je ozbiljna organizacija, koja dobro radi svoj posao, a mi kao televizija uvek poštujemo njihove sugestije – rekao je Ivanović za “Blic”.

DZH je juče optužila voditelja da je vređao Hrvate i katoličku crkvu u emisijama “Veče sa Ivanom Ivanovićem” od 29. aprila i 6. maja. Ova zajednica je zbog toga zatražila od RRA da zbog toga”Prvoj” oduzme pravo na nacionalnu frekvenciju.

Na pitanje o mogućem poređenju ovog incidenta sa nedavnim ispadom američke komičarke Čelsi Hendler, Ivanović je rekao:

Čelsi je preterala u tom smislu da u njenom humoru nema ni malo istine. Tada humor prelazi u vređanje. Možda su se iz DZH ugledali na tu situaciju, a možda ne govore srpski dovoljno dobro, pa nisu najbolje razumeli moje šale.

Građani hrvatske nacionalosti, ali ne samo oni, sigurno se ne bi složili sa ovakvim stavom, a evo i zašto. Ostaje nam samo da se pitamo da je u borbi za rejting sve dozvoljeno?