Italijani će proizvoditi traktore

0

Italijanska kompanija za proizviodnju namenskih kultivatora i traktora “Goldoni” potpisala je u sredu sporazum kojim izražava spremnost da kupi 70,63 odsto ukupnog kapitala rakovačke fabrike malolitražnih motora “Dvadeset prvi maj” i u naredne tri godine investira u tu fabriku 10 miliona evra.

Sporazum su u Gradskoj skupštini Beograda potpisali su u sredu generalni direktor te italijanske kompanije Andrea Goldoni, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Kako je rekao Ćirić ta italijanska fabrika, koja planira da proizvodi kutivatore i traktore u Srbiji, će u narednih 1,5 mesec kupiti “Dvadeset prvi maj“, a početak proizvodnje je planiran za kraj ove ili početak naredne godine.

“Rakovica, koja je centar industrije Beograda, je u poslednjih 20 godina industrijski uništena i od fabrika koje su zapošljavale na hiljade ljudi sada samo nekoliko fabrika radi”
, naveo je on i dodao da će Goldoni sa pokretanjem investicionog ciklusa odmah krenuti u rekonstrukciju hala i dovođenje novih mašina.

Gradonačelnik Beograda je istakao da fabrika “Dvadeset prvi maj” sada ima 42 zaposlena, i da je dokaz važnosti investicije “Goldonija” plan da u toj rakovačkoj fabrici zaposli 400 ljudi.

BEOGRAD, 29. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.