ODBIĆE IH ISTOG TRENA: Kojih pet mirisa muškarci ne podnose na ženi?

Miris je jedna od glavnih stavki kada biramo partnera. Kada nam prija nečiji "ukus" i miris tela, osećamo jaču privlačnost i seksualnu želju. Međutim, ako nam je odgovara, lako može da nas odbije. Ovo pravilo važi i za muškarce i žene, a saznajte i koji to mirisi "na prvu loptu" odbijaju muškarce.

Starinski parfemi

Ovo se odnosi na čuvene parfeme koji su bili popularni u prošlom veku, a koje obično vezujemo za starije osobe. Među najmanje omiljenim mirisima su neki od legendarnih poput "Chanel No. 5" ili "Opium". Teški i sladunjavi parfemi ne uzbuđuju muško čulo mirisa, već ga samo iritiraju.

Miris vanile

Pomislićete, pa ko ne voli vanilu? Da, muškarci je vole, ali samo ako je osete u kolačima, ali ne i na ženskom telu. Većina muškaraca neće biti srećna ako njihova nežnija polovina izađe ispod tuša i obuzme ih mirisom gela ili mleka za telo koji se oseća na vanilu. Zašto? Ova aroma im deluje teško, sladunjavo i nimalo seksi.

Previše sladunjavi

Nijedna žena koja drži do stila, koja je sofisticirana i elegantna, čak i na seksi način, neće nositi parfeme koji su previše "ušećereni" i podsećaju da dečje slatkiše. Ovakvi mirisi neretko mogu da izazovu mučninu kod muškraca, a kada ga osete odmah će se pomeriti dva akoraka unazad, čak i kada im se dama na prvi pogled dopadne.

Duvan

Nijedan muškarac, bilo da je pušač ili ne, ne želi da poljubi ženu i istovremeno oseća kao da je podelio intiman trenutak sa pepeljarom. Duvan se uvuče u kosu (posebno dugu), u odeću, a na suprotan pol deluje tako odbijajuće jer stvara utisak neadekvatne higijene i nemara.

Uniseks parfemi

Žene poslednjih godina obožavaju uniseks stil odevanja i slične mirise. Ali muškarci nisu oduševljeni ni jednim ni drugim. Mnogi žele da pored sebe vide nežnu i ženstvenu damu, a ne onu koja miriše i oblači se isto kao i oni.

Izvor: Mondo.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još