Novak Đoković je svetski broj 1!

Đoković će prvo mesto preuzeti od Španca Rafaela Nadala koji je u drugom polufinalu, pobedio Britanca Endija Mareja sa 3:1, po setovima 5:7, 6:2, 6:2, 6:4.

Srpskom teniseru to će biti prvo vimbldonsko finale. On je do sada osvojio dva grend slem turnira, oba na Otvorenom prvenstvu Australije.

Đoković je plasmanom u finale obezbedio više ATP bodova nego što ih Nadal ima, tako da će u ponedeljak postati prvi teniser iz Srbije na vrhu liste Udruženja teniskih profesionalaca.

Rođeni Beograđanin nije imao većih problema protiv nepredvidljivog Francuza, koji je u četvrtfinalu pobedio "kralja trave" Rodžera Federera posle dva seta zaostatka. Obojica su danas odigrala nekoliko spektakularnih poena i igrali odličan tenis.

Conga je imao dobar početak meča, pošto je već u prvom servisu napravio brejk, a onda dobio i gem na svoj servis za vođstvo od 2:0.

Sve do devetog gema Đoković je smanjivao prednost, a Conga na svom servisu vraćao na dva gema prednosti. Srpski teniser je tada izjednačio na 5:5, a zatim i poveo sa 6:5, ali je Francuz izjednačio.

Đokoviću je u taj-brejku bio potreban jedan mini brejk da stekne prednost od dva poena i na kraju ga dobije sa 7:4 i osvoji prvi set.

U drugom setu nije bilo problema za srpskog igrača, pošto je posle dva brejka i svog servisa poveo sa 5:1. Conga je smanjio na 5:2, ali je Đoković na svom servisu dobio i drugi set sa 6:2.

U trećem setu su obojica tenisera napravila po dva brejka. Conga je vodio, ali je Đoković izjednačio na 5:5, a onda i napravio brejk, davši Đokoviću priliku da servira za meč, ali nije uspeo.

U taj-brejku je viđena velika borba, ali je je Conga bio istrajniji i dobio sa 11:9.

Đoković nije pokazao da je imao ikakve posledice nakon izgubljenog seta u taj brejku i lako je došao do 3:0, a posle i 5:2. Conga je, međutim, uspeo da smanji na 5:3, ali to je bilo sve što mogao da uradi, jer je Đoković iskoristio svoj servis za meč.

(Beta)

Pogledajte još