MOĆ POLUDRAGOG KAMENJA: Kako vam kristali mogu pomoći u službi nege i lepote?

U ovom praktičnom vodiču saznajte kako da pozivitnu moć kristala iskoristite u svrhu vaše beauty rutine.

Poludrago kamenje u Srbiji stiče sve veću popularnost na društvenim mrežama i u kozmetičkim salonima. Žene iz različitih kultura već vekovima koriste neobjašnjivu moć kristala u službi nege i održavanja mladosti, i bilo je pitanje trenutka kada će se pojaviti i u savremenoj industriji lepote. Sigurno ste primetili, možda čak i isprobali najnoviji Instagram hit - rolere za lice od žada i roze kvarca. Znate da taj izbor kristala nije slučajnost? Svaki poludragi kamen ima posebno značenje i pruža različite efekte. Zeleni aventurin koristimo za sreću, crni turmalin za zaštitu, a ametist za intuiciju. Zašto onda ne bismo imali kristale za lepotu, mladost i vitalnost?

Postoji više kristala koji imaju pozitivno dejstvo na kožu i izgled koje možete inkorporirati u već postojeću beauty rutinu. Kristali ipak nisu zamena za serume, hidratantne kreme i maske. Oni su tu da pojačaju njihov rad. Pre nego što otrčite do najbliže prodavnice kristala za korišćenje u kupatilu jako je važno uraditi prethodno istraživanje. Kristali nisu samo lepi raznobojni kamenčići. Svaki kristal ima posebnu molekularnu strukturu i nije mali broj onih koji u kontaktu sa vodom ispuštaju štetne i otrovne hemikalije. Malahit, tirkiz, lapis lazuli i tigrovo oko su samo vrh ledenog brega. Takođe, postoje dobri kristali za lepotu, kao što je na primer sodalit, koji će se u kontaktu sa vodom uništiti. Ovaj vodič će vam omogućiti da moć kristala iskoristite na najbolji, ali i najbezbedniji način.

AKVAMARIN

Akvamarin je zelenkasto plav neprovidan kamen koji ćete lako naći u lokalnoj prodavnici kristala. Njegova smirujuća energija smanjuje stres, a veruje se da unosi harmoniju u okruženje i štiti od zagađivača. Ovo je kamen za lepotu i mladost koji pripada vodi kao što mu ime sugeriše. Stavite ga na obod kade ili na policu sa šamponima u tuš kabinu za najbolji efekat. Akvamarin je bezbedan za korišćenje pri kupanju jer ne ispušta šetene hemikalije i ne menja izgled u kontaktu sa vodom.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

ŽAD

Još jedan kamen koji se obilno koristi za lepotu i mladalački izgled. U istočnoj Aziji se vekovima primenjuje u ritualima lepote. Najbolje efekte daje kada se usmeri na zatezanje opuštene kože i pri prevenciji bora. Izgled žada je uveliko poznat i najvećim amaterima - prodorna zelena koja dominira na rolerima za lice sa dobrim razlogom. Žad možete da kvasite, ali je najbolje da ga stavite na policu sa kozmetikom ili u neseser sa šminkom. Ovo je fantastičan kristal za masiranje noćnih krema u lice. Odličan je za smirenje iritirane i upaljene kože, tako da se posebno preporučuje osobama sa osetljivom kožom.

CRVENI JASPIS

Crveni jaspis se smatra boginjom kristala. Neodoljive glatke teksture i neprovidne crvene površine - ovo je izuzetan kristal koji poseduje moćnu seksualnu energiju - afrodizijak u formi poludragog kamena. Njegova crvena boja otvoreno govori za šta je dobar - za pokretanje krvotoka. Utraljajte prajmer crvenim jaspisom kada se spremate za dejt da odišete seksepilnošću. Osim toga, fantastičan je dodatak u tretmanima za toniranje kože i rešavanje problema hiperpigmentacije. Totalno je bezbedan.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

ROZE KVARC

Kristal koji se povezuje sa Afroditom - boginjom lepote i ljubavi. Roze kvarc je jako romantičan kamen koji se primarno koristi za ogrlice kako bi bio što bliže srcu. Ali roze kvarc nije samo kristal za ljubav, on simbolizuje i lepotu. Drevni Egipćani su verovali da produžava mladost. Ovaj poludragi kamen možda nije fontana mladosti, ali zaista ima mineralnu strukturu od magnezijuma i gvožđa koji opuštaju kožu, podstiču obnavljanje ćelija i smanjuju otečenost. I on je potpuno bezbedan u kombinaciji sa vodom i kozmetičkim proizvodima.

GORSKI KRISTAL

Potpuno providni gorski kristal odnosno kvarc od svih kristala najviše podseća na dijamant. Jedan od najpoznatijih i najlakše dostupnih kristala sa širokom primenom. Kao i ostali, bezbedan je za korišćenje sa vodom i najviše se preporučuje osobama koje koriste hijaluronske filere ili se bore sa aknama. Ovo je kamen za čišćenje, a to može da se odnosi i na lice. Gorski kristal je tu da otera nečistoće, da otpuši i pročisti pore. Za besprekoran ten i lice bez bubuljica i mitisera. On je u svetu kristala poznat kao veliki amplifikator - pojačava dejstvo svog poludragog kamenja u okruženju. Zato gorski kristal osim čišćenja možete koristi za jačanje dejstva kozmetike i kozmetičkih procedura. Ovaj kristal je najbolje držati na polici ogledala u kupatilu kako bi vam uvek bio pri ruci.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još