MISLILA DA ŽIVOTINJA ŽELI DA SE IGRA SA NJOM: Dvogodišnja devojčica iz Turske ugrizla i ubila zmiju

Devojčica koja je za sada poznata po inicijalima S.E, igrala se u bašti u Bingolu u Turskoj, kada se pojavila zmija i ujela je. Dete je životinji uzvratilo istom merom.

Dvogodišnja devojčica, ne sluteći opasnost, videvši zmiju, poželela je verovatno da se sa životinjom poigra. Međutim, zmija ju je ujela za usnu.

Komšije kažu da su dete pronašle sa mrtvom zmijom dužine oko 50 centimetara. Videvši da je zmija ujela devojčicu, pružili su joj prvu pomoć, a potom je hitna služba dete odvezla na lečenje u dečju bolnicu Bingol, odakle su lekari rekli da je stabilno.

- Naše komšije su mi rekle da je zmija bila u ruci mog deteta, igrala se njome i onda ju je ujela. Alah ju je zaštitio, zaista - rekao je Mehmet Erkan, otac devojčice.

Ipak, zmija nije preživela ovaj susret. Devojčica je rešila da uzvrati istom merom, i uzgrizla je zmiju, očigledno - na smrt.

Ujedi zmija su česti i, iako većina nije smrtonosna, važno je potražiti medicinsku pomoć, kako bi se osiguralo da nema infekcije, posebno kod male dece.

U Turskoj postoji oko 45 vrsta zmija, od kojih je 10 otrovnih.

Nejasno je koju vrstu zmije je devojčica ubila zubima, ali verovatno nije bila otrovna.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još