Srbija bolja od Hrvatske

U veoma uzbudljivom i izjednačenom duelu, izabranici Dejana Mijatovića uspeli su da reše pitanje pobednika sredinom poslednje četvrtine, kada su serijom 11:3 stekli prednost od 63:57 i sačuvali je do kraja.

Kapiten Srbije Đorđe Drenovac bio je najraspoležniji sa 19 poena, dok su po 12 postigli Aleksandar Cvetković, Petar Lambić uz četiri skoka i Marko Gujaničić uz devet skokova.

Veliki doprinos pobedi dali su i centri Nemanja Bešović sa sedam poena i pet skokova i Luka Mitrović sa pet poena i sedam skokova.

Selektor Dejan Mijatović je istakao da je Hrvatska u dosadašnjem delu šampionata igrala sigurno najlepšu košarku, a pobedili su reprezentaciju Srbije pre tri nedelje na turniru u Trevizu sa 20 poena razlike.

"Izvukli smo pouke iz tog meča. Odigrali sjajnu odbranu na centru Šariću i plejmejkeru Katiću. Imali smo četiri igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom. Kapiten Drenovac je odigrao kapitenski, Cvetković bio sjajan u finišu meča, ali i svi ostali zaslužuju čestitike za prikazanu borbenost i ogromno požrtvovanje", rekao je Mijatović.

Reprezentacija Srbije poslednju utakmicu druge faze na Svetskom prvenstvu u Letoniji igra sutra od 11,15 časova protiv Kanade i u slučaju pobede plasiraće se u četvrtfinale.

(FoNet)

Pogledajte još