Skupština ratifikovala niz sporazuma

BEOGRAD, 5. jula 2011. (Beta) - Skupština Srbije potvrdila je u utorak sporazum o davanju garancije za zaduženje "Srbijagasa" za 210 miliona evra.

Taj novac je namenjen održavanju tekuće likvidnosti tog javnog preduzeća. Skupština je odobrila sporazum o davanju državne garancije u korist šest komercijalnih banaka po zaduženju preduzeća "Srbijagas". Rok za vraćanje kredita je osam godina, a period mirovanja otplate glavnice do tri godine.

Potvrdjen je i Sporazum Vlade Srbije i Saveta ministara BiH u oblasti obrazovanja, kulture i sporta.

Skupština je ratifikovala i nekoliko medjunarodnih sporazuma, medju kojima i Sporazum Srbije sa NATO o bezbednosti informacija i Kodeksu o postupanju.

Skupština je ratifikovala i sporazum Vlade Srbije i Saveta ministara Albanije o regulisanju duga te zemlje prema Srbiji. Albanija bi na osnovu sporazuma trebalo da vrati oko 8,5 miliona dolara duga nastalog na osnovu robnog prometa Albanije i SFRJ.

Potvrdjeni su i sporazum sa Španijom o saradnji u borbi protiv kriminala, trgovinski sporazum Vlada Srbije i Kuvajta, sporazum o saradnji Srbije i Maroka u oblasti kulture, obrazovanja, komunikacija i omladine i sporta.

Pogledajte još