MOŽDA IH NISTE OČEKIVALE: Kojih šest promena se nakon udaje dešavaju ženskom telu i umu?

Dok ste bili momak i devojka, vaš voljeni i vi ste zapravo bili dva sveta, od kojih je svako vodio svoj život na način koji mu je odgovarao.

Brinuli ste o svom zdravlju, novcu i trudili se da ga impresionirate svojim izgledom. Međutim, kada stupite u brak sa njim, neočekivano mnogo toga će se promeniti kako nikad niste mogli ni da zamislite.

Vaši napori da izgledate besprekorno u svakoj prilici postaće vrlo retki jer sada kada živite zajedno, ležernost postaje vaš stil. Viđaćete jedno drugo u svim izdanjima kako emotivnim tako i fizičkim od sumraka do svitanja i neće više biti mesta „šminkanju“. Dakle, šta je to sve što se menja u vašem životu kada se udate? Zavirite u našu galeriju i otkrijte.

Osetićete da ste manje pod stresom

Jedan od razloga zbog kojih ćete biti manje pod stresom kada se udate je taj što više nećete brinuti da li ćete traćiti svoje vreme na nekog ko će vas izigrati i otići za prvom devojkom koja prođe kraj vas. Takođe, nema više stresa koji prati organizaciju venčanja. Vaša ljubav ujedno postaje dublja, strastvenija i pozitivno utiče na vaše blagostanje. Ova vrsta ljubavi vas štiti od stresa jer što smo lično srećniji to smo otporniji na spoljašnje uticaje.

Postajete mnogo pouzdanija i odgovornija osoba

Vaš život kao njegove devojke i bezbrižne osobe završava se vašim venčanjem, što zapravo uopšte nije loše. Svaki životni period ima svoje promene, prednosti i mane. Vaš solo život je sigurno bio divan, ali on se svodio na to da ste brinuli samo o sebi. Međutim, danas kada sve delite sa svojim suprugom, otkrićete da ste mnogo odgovorniji i samim tim pouzdaniji. Ovo se posebno odnosi na trošenje novca na stvari koje su nepotrebne.

Počećete da živite zdravije

Svi smo bili u situaciji kada smo želeli da počnemo sa zdravim načinom života, da jedemo zdravu hranu i vežbamo. Neretko ono što nam je nedostajalo bile su motivacija i podrška. U tom pogledu sada kada ste u braku, dobijate priliku da drastično promenite svoju rutinu, naročito ako je vaš suprug neko ko zaista veruje u zdrav način života.

Uslediće pripreme za donošenje bebe na svet

Ovo važi za one partnere koji žele decu. Kažu da se nivo testosterona kod muškaraca smanjuje kada stupe u brak. To znači da oni počinju sve manje da imaju mišićne mase, a sve više telesnih masti. Slično je i sa ženama. Žensko telo prolazi kroz brojne promene u nastojanju da donese bebu na svet. Suočićete se sa strijama, celulitom i opuštenom kožom, kada odlučite da rodite bebu. Međutim, te promene su zanemarljive u odnosu na radost roditeljstva.

Postaćete mnogo strpljivija osoba

U braku zaista imate gomilu stvari o kojima je neophodno da svakodnevno razmišljate. Samim tim vrlo je lako izgubiti kako razum, tako i strpljenje u svom tom haosu, naročiti ako su prisutna i deca. Međutim, vrlo brzo naučićete da vam panika neće ništa dobro doneti. Vremenom jednostavno shvatićete da je strpljenje ključ vašeg uspeha.

Vaš stil oblačenja će se promeniti

Sećate li se kada ste pre sastanka sa svojim suprugom sate provodili ispred ogledala doterujući se kako biste izgledali savršeno? Vaša misija je bila da ga zavedete svojim izgledom. Međutim, sada kada je on konačno samo vaš, više za tim nemate potrebu. Vaš stil oblačenja će samim tim postati ležerniji, iako se tome možda niste nadali.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još