Cela Zvezda pod jednom kasom

Kako se približava Skupština KK Crvena zvezda, koja bi trebalo da se održi između 21. i 27. jula, slika o novom rukovodstvu kluba sa Malog Kalemegdana se sve više kristalizuje. Novost je da bi kompletan projekat bio pod kapom SD Crvena zvezda, koje, takođe, očekuju velike rekonstrukcije u organizacionom smislu.

Nezvanično, Sportsko društvo, na čelu sa predsednikom Petrom Škundrićem, objediniće veliki pul sponzora, koji će iz zajedničke kase, za početak, pomagati fudbalski, košarkaški, odbojkaški i rukometni kolektiv, kao najuticajnije u velikoj sportskoj porodici.

Dok se u fudbalu (do sada samostalno funkcionisao), odbojci i rukometu neće ništa bitnije menjati, kada su u pitanju rukovodstva, kod košarkaša je Nebojša Čović i dalje viđen na čelu tog projekta, kao predsednik Upravnog odbora. U UO bi, između ostalih, trebalo da budu Velibor Sovrović, generalni direktor „Laste“, Mladen Simović, direktor „Energoprojekta“, Aleksandar Vasiljevič Panfilov, generalni dirketor „Lukoil Srbija A.D“, kao i Dragan Ristić, uspešan srpski poslovni čovek u Rusiji.


Pešića žele i Nemci

Prvi pik za trenera je (i dalje) Svetislav Pešić. Trenutno je „status kvo“, jer uvaženi stručnjak je, za početak, raspoložen da priča o jednogodišnjoj saradnji, uz mogućnost kasnijeg nastavka, dok crveno-beli žele duži period, odnosno na četiri godine (tri plus jedna). Problem za angažovanje Pešića, osim sigurnosti projekta, „pravi“ i Dirk Bauerman. Iskusni trener je najavio da se posle EP povlači sa mesta selektora Nemačke, koji bi vrlo rado da vrate Pešića, koji je 1993. sa „pancerima“ osvojio evropsko zlato, priredivši jednu od najvećih senzacija u istoriji evropske košarke.

Pominje se mogućnost da bi u upravu mogli da uđu nekadašnji čelnci crveno-belih iz vremena kada su osvajali titule 1993. i 1994, Dragan Kapičić i Dragiša Vučinić.

Iza UO bi stajala uticajna Skupština, kojoj bi prvi zadatak bio da, u saradnji sa Čovićem i upravom, napravi kompletan projekat oživljavanja košarkaškog kolektiva. Zasad nije poznato ko bi bio predsednik Skupštine. Prvog „pika“ Živorada Anđelkovića obaveze u gradskoj vlasti sprečavaju da odgovori zahtevima mesta prvog čoveka Skupštine crveno-belih košarkaša...

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još