Brazilac Anderson je novo pojačanje Partizana!

Dok je Genk u subotu punio mrežu Liona (3:1), sportski direktor Partizana Mladen Krstajić dogovarao je i načelno dogovorio transfer brazilskog štopera. Misteriozni defanzivac je, procurelo je u javnost, Anderson Markes de Oliveira.

Iskusni štoper je saigrač napadača Eduarda iz drugoligaša Sao Kaetana i bar prema onome što se moglo videti na "jutjubu“ profil je koji odgovara zahtevima trenera Aleksandra Stanojevića.

Međutim, u Humskoj i dalje vlada "zakon ćutanja“, sportski direktor Mladen Krstajić se ne javlja, mnogi potvrđuju samo da stiže štoper iz Južne Amerike, a niko vest koja je na samo pet minuta osvanula na sajtu Partizana i koja govori da baš kapiten Sao Kaetana pojačava crno-bele.

Da li je neko "hakovao“ klupski sajt ili se neko surovo poigrao, videće se narednih dana. Trener Aleksandar Stanojević je boravio u Genku i ostavio realizaciju transfera Krstajiću. On sam govori o Brazilcu, ali hipotetički:

- Nadajmo se da će doći u dobrom stanju i da je spreman. Stoji problem kako da ga uigramo do Genka za šest treninga. Poslednja linija nam je ionako nova i nedovoljno uigrana, sad dolazi i on, pa ćemo videti šta ćemo i kako ćemo. Prvo da se fokusiramo na Škendiju i da tu završimo posao kako smo započeli.


I dok misterija o Brazilcu traje, pročešljali smo na internetu štopera Sao Kaetana i od pisanih podataka pronašli da je slovio za perspektivnog defanzivca dok je nosio dres Gremija 2002. godine, a da mu je propao transfer u Nemačku kad je sa Baruerijem bio prvak lige Sao Paulo 2005. godine. Međutim, ono što se moglo videti na snimcima, veoma je snažan, energičan u duelima, ima odličan skok za svojih 182 santimetara i "čita igru“. Tehnički je potkovan, ume da iznese loptu i poseduje jak udarac.

Nije nevažno da Anderson igra standardno za Sao Kaetano poslednje tri sezone, poseduje kontinuitet igara što je u ovom času važno crno-belima. Ove sezone je u 11 kola odigrao osam mečeva, poslednji 2. jula protiv Sport Resifea kad je izašao (možda zbog povrede) u 79. minutu.

Njemu je ugovor sa klubom isticao u aprilu 2012. godine, a na specijalizovanim sajtovima pronašli smo da mu je vrednost procenjena na 500.000 evra.Iako je načelno transfer dogovoren, dok Brazilac ne stigne u Beograd, ne obavi lekarske preglede u Partizanu će ćutati kako im se ne bi ponovio "slučaj Labrin“.

Iako je bilo nagoveštaja da će možda upoznati ekipu pre odlaska u Skoplje, ipak će je Anderson sačekati u Beogradu i od srede se priključiti treninzima, ako se dogovor pretoči u ugovor. Za brzu adaptaciju i uklapanje u novu sredinu imaće pri ruci zemljaka Eduarda, o kojem navijači Partizana već pričaju u superlativu.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još