Tajanstveni kupac u "Zastavi"

Delegacija jedne inostrane automobilske kompanije doputovala je juče ujutro u posetu kragujevačkoj fabrici "Zastava automobili", za koju će sredinom aprila biti raspisan tender za privatizaciju, potvrdili su Tanjugu u informativnoj službi "Zastave". U toj službi nisu želeli da kažu o kojoj automobilskoj kompaniji je reč, navodeći samo da je u pitanju prva poseta, kao i da će "tek uslediti i zvanična poseta". 

Predsednik Samostalnog sindikata Fabrike automobila Zoran Marković izjavio je Tanjugu da je u "Zastava automobile" stigla sedmočlana delegacija i da su sa njima i pomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i državni sekretar tog ministarstva Verica Kalanović. 

- Delegaciju nismo videli, ali smo sa predstavnicima Ministarstva ekonomije dogovorili sledeće sedmice sastanak u Beogradu, na kojem bismo razgovarali o socijalnom programu - rekao je Mihajlović. On je dodao "da je, izgleda, reč o delegaciji austrijske automobilske kompanije 'Magna Štajer'". 

Informativna služba "Zastave", kojoj je poslovodstvo naložilo da se za tu posetu ne pozivaju mediji, nije zvanično obaveštena o kojoj delegaciji je reč. Da će "Zastava automobile" posetiti strana automobilska kompanija najavio je prekjuče ministar Mlađan Dinkić koji, takođe nije želeo da precizira o kojoj firmi je reč, već je samo rekao "da je jedna od najvećih zapadnoevropskih automobilskih kompanija". Republička Agencija za privatizaciju je u decembru prošle godine objavila predtenderski postupak za privatizaciju fabrike "Zastava automobili", za koju će, kako je Dinkić ranije najavio, 15. aprila biti raspisan tender.

("Pregled")

Pogledajte još