Tajanstveni kupac u "Zastavi"

Delegacija jedne inostrane automobilske kompanije doputovala je juče ujutro u posetu kragujevačkoj fabrici “Zastava automobili”, za koju će sredinom aprila biti raspisan tender za privatizaciju, potvrdili su Tanjugu u informativnoj službi “Zastave”. U toj službi nisu želeli da kažu o kojoj automobilskoj kompaniji je reč, navodeći samo da je u pitanju prva poseta, kao i da će “tek uslediti i zvanična poseta”. 

Predsednik Samostalnog sindikata Fabrike automobila Zoran Marković izjavio je Tanjugu da je u “Zastava automobile” stigla sedmočlana delegacija i da su sa njima i pomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i državni sekretar tog ministarstva Verica Kalanović. 

– Delegaciju nismo videli, ali smo sa predstavnicima Ministarstva ekonomije dogovorili sledeće sedmice sastanak u Beogradu, na kojem bismo razgovarali o socijalnom programu – rekao je Mihajlović. On je dodao “da je, izgleda, reč o delegaciji austrijske automobilske kompanije ‘Magna Štajer'”. 

Informativna služba “Zastave”, kojoj je poslovodstvo naložilo da se za tu posetu ne pozivaju mediji, nije zvanično obaveštena o kojoj delegaciji je reč. Da će “Zastava automobile” posetiti strana automobilska kompanija najavio je prekjuče ministar Mlađan Dinkić koji, takođe nije želeo da precizira o kojoj firmi je reč, već je samo rekao “da je jedna od najvećih zapadnoevropskih automobilskih kompanija”. Republička Agencija za privatizaciju je u decembru prošle godine objavila predtenderski postupak za privatizaciju fabrike “Zastava automobili”, za koju će, kako je Dinkić ranije najavio, 15. aprila biti raspisan tender.

(“Pregled”)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.