Short Reports objavili novi spot za pesmu "Lie"

Novosadski duo grabi ka uspehu

Nakon nastupa u luksemburškom gradu Ešu, gde su bili zvanični predstavnici Novog Sada kao Evropske prestonice kulture, i visokoprofilisanog koncerta na EPK tokom Kaleidoskopa kulture, novosadski alter-rock dvojac Short Reports, koji čine Nemanja Velimirović i Nikolette Fehér, grabi sve silnijim koracima u vrh rok-scene.

Oni o novom spotu kažu:

"Novi spot za pesmu „Lie“ sa prvog albuma „Cats VS Dogs“ je sniman u toku 2022. u Novom Sadu.

 

Ovo je peti singl sa pomenutog albumau kojem se bavimo sa pojmom laganja. Neistine koje nas okružuju u svakodnevnici novog doba, dovode do toga da svi počinjemo nesvesno da lažemo druge, pa i sami sebe. Zbog toga postajemo izvitopereni, a sama percepcija realnosti iskrivljena,poput nadrealističkih dela. Što više taj fenomen traje, podsvest ga prihvata kao normalno stanje i mi počinjemo da verujemo da je svaka laž zapravo istina.

 

Singlom Lie smo hteli da skrenemo pažnju nama samima i svima koji će ga poslušati na to koliko je lako lagati i koliko je teško izaći iz laži.

Duo Short Reports radi i na svom drugom albumu koji je planu da se snimi u toku sledeće godine.

U toku 2022., Short Reports su do sada imali 22 koncerta širom Balkana i Evrope i u planu je još desetak nastupa do kraja godine od kojih je jedan i na „Veštičarenju“, koncertu koji bend drugi put organizuje uz saradnju sa drugim indie bendovima u klubu Lazino Tele u Novom Sadu 27.10.

Fotografije: Dejan Lalić

 

Pogledajte još