"Umrla mi je na rukama", ispričao je pre dve godine Ejmin bivši suprug!

Nakon trodnevne žurke, tokom koje su oboje konzumirali drogu, bivši suprug Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse), Blejk Filder-Sivil (Blake Fielder-Civil) koji se od nje razveo zbog toga što ga je, navodno, prevarila - držao je poznatu pevačicu na rukama dok je ona gledala smrti u oči.

Blejk je za "The Sun" priču, verovatni uvod u tragičnu smrt Ejmi Vajnhaus 2011. godine, počeo ovim rečima:

- Počela je da ima napad na krevetu. Pala je na pod, pre nego što sam uspeo da je zaustavim. Ponovo je počela da se trese, što je odjednom preraslo u nešto što je delovalo kao ogromni epileptični napad. Paničario sam. Nisam znao šta da uradim da joj pomognem. I ja sam bio drogiran. Samo sam grcao i plakao "Ejmi!".

Srce koje je stalo

Nakon toga, Blejk je, kako je ispričao, izvukao Ejmi jezik kako ga ne bi pregrizla.

- Klečao sam iznad nje dok je imala napad. Ali, odjednom se samo onesvestila i prestala da diše. To je bila najstrašnija stvar koju sam ikada video. Bio sam siguran da je gledam kako umire preda mnom. Nisam znao šta da radim kako bih je spasao. Držao sam je uz sebe i mislio kako mi umire u rukama. Ali, nekako sam uspeo da joj otvorim usta i dam veštačko disanje.

Međutim, tu nije bio kraj. Prvi pokušaj da je oživi Blejku nije uspeo, pa je pomislio da joj je srce već stalo. Ipak, odjednom je počela da diše.

Na žalost svih, 23. jul 2011. godine ćemo pamtiti kao dan kada je Ejmino srce prestalo da kuca zauvek...

Ejmi i Blejk - može li ljubav ugroziti zdravlje?

Inače, Ejmi i Blejk će ostati zapamćeni kao jedan od najproblematičnijih parova u istoriji muzičkog biznisa. Blejk je ispračao da je upravo on taj koji je Ejmi "navukao" na drogu, kao i da je bio preslab da je izvuče iz ponora.

- Napravio sam najveću grešku u životu kada sam uzeo heroin pred njom. Upoznao sam je sa heroinom, krek kokainom i samopovređivanjem. Osećam se više nego krivim - ispričao je Blejk pre tri godine za kontroverzni, nedavno ugašeni tabloid "News the World".

Blejk Filder-Sivil osuđen na 27 meseci zatvora zbog prebijanja i ometanja pravde, a par se razveo za 75 sekundi 2009. godine. Međutim, 2010. par se pomirio i planirao ponovo da se venča, kao i da ima decu. Ejmin otac Mič je uvek smatrao da je Blejk dobrim delom kriv za sve probleme njegove ćerke.

Pritisak je očigledno savladao Ejmi. Isti onaj pritisak koji sada, nekoliko sati nakon njene smrti, čak i zbija šale na njen račun po društvenim mrežama (to ne želimo da citiramo!). Srećom, većina je ipak shvatila tragediju gubitka jednog velikog talenta.

Pogledajte još