Ajdovščina insistira na ugovoru sa "Nektarom"

"Nezvanično je bilo dogovoreno da opština Ajdovščina pre odluke o prodaji potpiše ugovor o tri ključne stvari - otkupu 25 odsto plus jedna akcija, da Fruktal ostaje samostalno pravno lice i da bude očuvan najmanje sadašnji broj radnih mesta", piše u saopštenju za javnost opštine Ajdovščina.

Opština je prethodno pregovarala sa svim potencijalnim kupcima i pritom je odlučno istakla da je za ponudjača koji bi prihvatio njihove zahteve.

"Od uprave Fruktala smo dobili nezvaničnu informaciju da je Nektar u kupoprodajnom ugovoru sa Pivovarom Union prihvatio sve obaveze koje idu u pravcu zahteva opštine i zaposlenih, ali ćemo insistirati da ugovor (novi vlasnik) potpiše i sa opštinom",
kaže se u saopštenju.

U suprotnom, zahtev opštine će biti da skupština Pivovare Laško (koja je vlasnik grupe u kojoj su Pivovara Union i Fruktal) obustavi prodaju "ili ćemo upotrebiti sva pravna sredstva za zaštitu interesa zaposlenih i lokalne privrede", navodi se u saopštenju Ajdovščine.

Srpska firma "Nektar" iz Bačke Palanke kupila je u utorak 93,73 odsto slovenačkog proizvođača sokova, kompanije "Fruktal". "Nektar" je za kupovinu "Fruktala" ozdvojio 35,3 miliona evra iz vlastitih sredstava i kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

AJDOVŠČINA, 26. jula 2011. (Beta)

Pogledajte još