Pomeren rok za "Kablove"

Agencija za privatizaciju objavila je na svom sajtu da je za preduzeće "Industrija kablova" iz Jagodine rok za dostavljanje ponuda pomeren za 13. jun 2008. godine. Prethodni rok za dostavljanje ponuda bio je 25. april, a to pomeranje uslovilo je i izmenu roka za podnošenje pisanog zahteva za kupovinu tenderske dokumentacije, sa 21. marta na 20. maj. Pravo učešća na tenderu imaju firme koje se bave proizvodnjom izolovane žice ili kablova najmanje tri poslednje poslovne godine u kontinuitetu i koje su u 2007. godini ostvarile poslovni prihod najmanje 65 miliona evra. 

Na tenderu može učestvovati i finansijski investitor s ukupnom poslovnom aktivom većom od 100 miliona evra i ostvarenim prihodom većim od 80 miliona evra u prošloj godini. 

"Industrija kablova" u Jagodini vodeći je proizvođač u domaćoj kablovskoj industriji, s oko 50 odsto učešća u ukupnoj proizvodnji. Proizvodni program čini 20.000 različitih proizvoda i obuhvata energetske i telekomunikacione kablove, elektropriključke i kablovsku konfekciju, izolovane provodnike, mikrokablove, grupne kablove i kablovski pribor. Preduzeće proizvodi žicu i užad od čelika, medicinski pribor i opremu i izvozi pod brendom FKS, koji je dobro poznat na tržištima u regionu, Rusiji, EU i zemljama Bliskog istoka. Proizvodni kapaciteti su oko 45.000 tona energetskih kablova i 20.000 tona telekomunikacionih kablova godišnje. 

(Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još