Tadić i kosovski Srbi traže poštovanje rezolucije 1244.

BEOGRAD, 7. avgusta 2011. (Beta) - Na sastanku predstavnika Srba sa severa Kosova i predsednika Srbije Borisa Tadića u bnedelju uveče je u Beogradu dogovoren nastavak saradnje sa predstavnicima medjunarodne zajednice, ali uz strogo poštovanje rezolucije 1244.

"Dogovoreno je da svi zajedno sačuvamo mir, jedinstvo i stabilnost na tom delu Kosova i Metohije, da nastavimo saradnju sa predstavnicima medjunarodne zajednice i da u svim tim kontaktima od predstavnika medjunarodne zajednice zahtevamo da striktno poštuju rezoluciju 1244", rekao je načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković.

On je novinarima ispred zagrade Predsedništva Srbije kazao da je dogovorena puna saradnja sa institucijama Srbije i dodao da su predstavnici Srba Tadića upoznali sa situacijom na severu Kosova.

"Sporazum je postignut izmedju naše države Srbije sa jedne strane i sa komandantom Kfora (Erhardom Bilerom) s druge strane, tako da ćemo mi nakon povratka održati zajedničku sednicu, gde ćemo preduzeti mere da ispunimo naše obaveze iz tog sporazuma", poručio je Nedeljković.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.