Osetite čari zime u Crnoj Gori

U susret još jednoj zimskoj turističkoj sezoni, Crna Gora je pripremila atraktivnu turističku ponudu za goste iz Srbije, koji su tradicionalno najbrojniji turisti tokom čitave godine. Bilo da se turisti odluče da provedu odmor u severnoj, centralnoj ili južnoj regiji Crne Gore, očekuje ih bogata ponuda luksuznog, aktivnog i porodičnog turizma.

Ukoliko ste ljubitelj zimskih sportova, obavezno morate posetiti dva najveća centra zimskog turizma – Durmitor i Bjelisicu. Pored toga, ne treba zaboraviti i druga mesta na severu Crne Gore, kao i ski centre, poput Hajle i Vučja. Dva odlično opremljena ski centra sa konkurentnim cenama su Ski centar Kolašin 1600 i Ski centar Kolašin 1450, koji zajedno raspolažu sa gotovo 40km staza. Garantovano dobar provod vas očekuje tokom otvaranja skijališta u Kolašinu, gde će kao i svake godine nastupiti poznate muzičke zvezde.

Zima u Crnoj Gori nije samo karakteristična za sever, te vas pozivamo da uživate u plavim tonovima pokraj mora, duhu Mediterana, autentičnoj lepoti prirode, u brojnim sunčanim danima i da slavite u prazničnom duhu.
I ove godine očekuje nas spektakularan doček Nove godine.

Tokom novogodišnjih praznika u Budvi će nastupiti "Dubioza Kolektiv", Konstrakta, Gibonni, Sara Jo, Senidah i Dino Merlin. Još jedan spektakularan doček, kao i reprize Nove godine nas očekuje i u hotelu Palas, gde će nastupiti Ana Bekuta, Goran Karan, Jelena Rozga, Aco Pejović, Milica Pavlović, Dženan Lonačarević i "Hua Hua Bend", a u Splendidu će nastupiti Hari Mata Hari, Petar Grašo, Marina Visković i Katarina Grujić. U Tivtu će u novogodišnjoj noći nastupiti Indira (ex Colonia), a program će biti nastavljen 1. januara kada nastupa Željko Bebek. Bar će imati atraktivan provod, pa će 30. decembra nastupiti "Akademia" i Knez, a goste će u Novu godinu uvesti Sara Jo, dok će 1. januara nastupiti Đule – Van Gogh. U Kotoru će u novogodišnjoj noći nastupiti Zdravko Čolić, a u Herceg Novom će na više lokacija nastupiti lokalni izvođači, dok će u Lazure Hotel & Marina nastupiti Ivana Peters sa bendom "Mutanti".

Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

CENE

Bez obzira na inflatorna kretanja, cene se nisu značajno promenile i odgovaraju različitim platežnim mogućnostima. Kada je u pitanju smeštaj, on varira u zavisnosti od kategorije smeštaja, grada i dužine boravka na destinaciji. Tako, hotelski smeštaj se kreće već od 25 evra na severu i 45 evra na primorju. Privatni smeštaj koji je cenovno pristupačniji se može naći već od 10 evra na primorju i severu.

Pored brojnih hotela, strateški partneri NTO CG pripremili su povoljne aranžmane, poput turističke agencije "Gold Travel" čiji aranžman na Žabljaku i u Kolašinu iznosi 649 evra, dok cena trodnevnog aranžmana na bazi punog pansiona u hotelu Palas iznosi 470 evra po osobi.

Nacionalni avio-prevoznik Air Montenegro koji je strateški partner NTO CG, će tokom ovogodišnjeg zimskog reda letjenja imati svakodnevne letove na relaciji Beograd - Podgorica i Beograd – Tivat. Najniža cena povratne avio-karte sa svim taksama je 110,79 eura.

Iako vam je Crna Gora odlično poznata destinacija, pozivamo vas da i ove godine dođete i uživate u brojnim novitetima i manifestacijama koje će upotpuniti zimsku čaroliju.

Izvor: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore
Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

Pogledajte još