LAKO DO ZDRAVIH I SJAJNIH VLASI: Koji proizvodi su najbolji za vaš tip kose?

Najbolji proizvodi za negu kose su oni koji su savršeni za vas. Pri tome, uopšte nije važno koje marke će kozmetika biti, ako deluje i donosi rezultate...

Prva stvar koju treba da znate pre nego što izaberete proizvod za negu kose je vaš tip kose. Sigurno ste u prodavnicama videli razne linije šampona i balzama različitih brendova. Da se ​​ne biste izgubili među desetinama proizvoda i izabrali pravi, potrebno je da odredite koji su proizvodi dizajnirani posebno za vaše lokne.

Normalan tip - Kosa sija, ne puca, dobro drži stajling i ostaje čista 2-3 dana. Kovrdže su elastične, imaju istu debljinu po celoj dužini.

Suvi tip - Kosa izgleda dosadno, krajevi su rascepljeni, moguć je prekomerni gubitak i poteškoće sa češljanjem. Takve lokne ne sijaju i odvajaju se na krajevima.

Smeo tip - Uopšte ne drže stajling, teško je oblikovati takve lokne i dati im volumen, često vise u ružnim pramenovima. Nakon pranja, glava se čini čistom prvih 2-3 sata, nakon čega se pojavljuje masni sjaj.

Mešoviti tip - Vlasnici ovog tipa kose imaju masne korene i suvu dužinu i vrhove. Skloni su krhkosti i preseku, rastu sporo.

Pročitajte koji proizvodi bi trebalo da budu u vašoj torbi za negu kose:

Šampon

Najvažniji deo nege. Glavna funkcija šampona je čišćenje. Pre kupovine, pažljivo pogledajte etiketu. Prirodni sastav ne izaziva alergije i nežno čisti kožu. Jedini nedostatak mu je što može loše da se peni. Hemijske komponente se dobro pene, ali mogu izazvati oštećenja u vidu osipa ili peruti.

Balzam

To su proizvodi za ispiranje koji se nanose nakon pranja. Koriste se za zatvaranje i zadržavanje vlage u njima. Nakon regeneratora, pramenovi izgledaju sjajno i poslušno.

Neizbrisiva sredstva

To su pene, uljni sprejevi, tečnosti. Pružaju zaštitu od spoljašnjeg okruženja, bore se protiv statičkog elektriciteta i olakšavaju češljanje.

Maske

One isporučuju hranljive materije kosi i neguju je. U zavisnosti od svrhe primene, možete odabrati masku za vlaženje, sjaj, volumen, glatkoću, rast i protiv opadanja. Proizvod sadrži razna ulja, biljne ekstrakte, vitamine i makronutrijente. Koristite ih jednom ili dva puta nedeljno. Nanesite masku na kosu i ostavite da odstoji vreme navedeno na pakovanju. Zatim isperite i uzmite balzam ili balzam. Ne koristite maske prečesto, inače će nakon nekog vremena jednostavno prestati da deluje.

Ulja

Namenjeni su za ishranu vlasi i podeljeni su na iste vrste kao i maske. Ulja su posebno relevantna zimi, jer čuvaju vaše kovrdže od vazduha koji je presušio sistem grejanja. Za dodatnu ishranu treba ih naneti 15 minuta pre šamponiranja. Da biste uklonili statiku i učinili kosu elastičnijom i upravljivom - posle. Ne brinite da će frizura izgubiti izgled - ulja su neizbrisiva nega, pa je, prema pravilima, nećete oštetiti.

Sprejevi

Razlikuju se po svojstvima i očekivanim rezultatima. Nanesite hranljive sprejeve odmah nakon pranja šamponom po celoj dužini. Da bi se dobio volumen, proizvod se nanosi na čistu, suvu kosu u zoni korena. Za sjaj i glatkoću, sprej se raspoređuje duž cele dužine, izbegavajući korenje.

Termička zaštita

Ovaj alat bi trebalo da bude u vašoj kozmetičkoj torbi ako često koristite fen za kosu ili stilizujete peglom ili peglom za kosu. Termička zaštita pomaže da se kosa ne osuši od visokih temperatura, štiti keratin u njihovom sastavu od izlaganja visokim temperaturama i sprečava lomljivost.

Serum (tečnost)

Koncentrovana hranljiva materija. Koristite ga samostalno ili ga dodajte u masku za pojačan restorativni efekat.

Piling za kožu glave

Alat uklanja mrtve čestice epidermisa, pomaže u uklanjanju peruti i poboljšava ishranu sijalica. Koristite ga, ne više od jednom nedeljno.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još