Pobeda Ane Ivanović, poraz Bojane Jovanovski

Ana Ivanović plasirala se u treće kolo turnira premijer serije u Torontu, pošto je večeras u meču drugog kola pobedila Čehinju Ivetu Benešovu rezultatom 6:3, 6:2.

Za ulazak u četvrtfinale, Ivanović će igrati protiv 22. igračice sveta Italijanke Roberte Vinči, koja je danas priredila veliko iznađenje savladavši prvu teniserku sveta i branioca titule Karolinu Voznijacki iz Danske. Ivanović i Vinči do sada su se sastajale pet puta i srpska teniserka vodi 4:1. Italijanka je dobila poslednji duel, koji je igran ove godine u Pataji.

U duelu protv Benešove, Ivanović, kao što se očekivalo, nije imala previše problema. Do sada je Čehinju dobijala u svih pet međusobnih susreta, a taj niz je večeras nastavila.

Igra koju je Ana prikazala protiv Benešove posećala je na njene najbolje dane, kada je bila prva teniserka sveta.

Najjače oružje ponovo joj je postao servis, za koji Čehinja nije uspela da pronađe rešenje do kraja meča.

Posle prvog servisa Ivanović je osvojila 88 odsto poena. Od

25 ubačenih prvih početnih udaraca, osvojila je 22 poena, a izvanredna je bila i posle drugog servisa, sa 52 odsto osvojenih poena.

Zahvaljujući tome, Benešva je tokom meča imala samo dve prilike za brejk, od kojih je iskoristila jednu u prvom setu. Ana je, s druge strane, u oba seta po dva puta oduzela protivnici servis i stigla do pobede za samo 68 minuta.

S obzirom na igru koju je prikazala u prva dva kola i na tradiciju u mečevima protiv Vinči, Ana će i u trećem kolu svakako biti favorit za plasman među osam najboljih na ovom turniru.

Bojana Jovanovski poražena je od Ruskinje Marije Šarapove sa 2:0 u setovima (6:1, 7:5).

(FoNet)

Pogledajte još