Mišković i Beko možda gube Luku Beograd

BEOGRAD, 3. aprila - Drugi opštinski sud doneo je rešenje u korist grada Beograda o uknjižbi oko 100 hektara zemljišta, čiji je korisnik ranije bila Luka Beograd.

Ukoliko drugostepeni sud potvrdi ovu odluku, novi vlasnici Luke Beograd, Miroslav Mišković i Milan Beko biće onemogućeni da na tom ekskluzivnom zemljištu grade poslovno-stambeni kompleks, piše "Blic".

Nakon što je 2005. godine postala vlasništvo Miroslava Miškovića i Milana Beka, Luka Beograd pokušala je u postupku pred Drugim opštinskim sudom da ospori pravo grada na korišćenje tog zemljišta.

Javni pravobranilac Beograda Strahinja Sekulić kaže da, u slučaju da je zemljišno-knjižni korisnik Luke Beograd dobio postupak, ostvario bi pravo za imovinski osnov, dobijanje građevinske dozvole i odobrenje za gradnju.

"Time bi Luka Beograd, bez licitacije, dobila pravo da gradi na tom zemljištu. Gradu bi bila naneta šteta od nekoliko stotina miliona evra", kaže Sekulić.

On najavljuje da pravobranilaštvo očekuje da će uskoro biti regulisano pravo korišćenja zemljišta na oko 300 hektara u priobalju Beograda.

N.D.

Pogledajte još