Crno-beli izborili remi u Irskoj

Očekivalo se da će prvak Srbije već u ovoj utakmici uspeti da obezbedi prednost, koja bi mu garantovala ulazak u Ligu Evrope, ali su izabranici Aleksandra Stanojevića drugi deo susreta odigrali veoma slabo i na kraju su se grčevito borili da sačuvaju nerešen rezultat.

Posle prvog poluvremena činilo se da Partizan neće imati nikakvih problema sa neiskusnim Ircima. Crno-beli su dominirali i bez većih problema su kontrolisali dešavanja na terenu, a bolju igru su materijalizovali u 14. minutu golom koji je Nemanja Tomić postigao posle odličnog dodavanja Vladimira Jovančića.

Partizan je posle vođstva nastavio da napada i u 18. minutu Tomić je posle asistencije Vojislava Stankovića ponovo bio u idealnoj situaciji, ali je njegov udarac za malo bio neprecizan.

U drugom poluvremenu slika na terenu potpuno je izmenjena. Partizan se neobjašnjivo povukao i prepustio domaćinu incijativu. Fudbaleri Šamroka su iz minuta u minut podizali samopuzdanje, pa su i pre izjednačenja imali nekoliko prilika za gol.

Do zasluženog izjednačenja domaćin je stigao u 81. minutu. Posle sjajno izvedenog duplog pasa, Gri Mekejb se prošetao kroz odbranu Partizana, izbio sam ispred Vladimira Stojkovića i lako poslao loptu u mrežu.

U poslednjijh deset minuta fudbaleri Šamroka su imali dve dobre prilike da stignu i do pobede, ali ih nisu iskoristili, pa je tako Partizan ostao neporažen.

Revanš će biti odigran narednog četvrtka u Beogradu i teško je poverovati da će neuporedivo kvalitetniji Partizan propustiti veliku priliku da zaigra u Ligi Evrope.

Šamrok: Tompson, Salivan, Stivens, Sivs, Marej, Rajs (Kilduf), Mekejb, Tvig, Denehi, Fin (Tarner), Mekkormak.

Partizan: Stojković, Kamara, Ranković, Stanković, Tomić, Eduardo (Babović), Ivanov, Jovančić (S. Marković), Ilić (L. Marković), Rnić, Smiljanić.

Pogledajte još