ZVEZDE OTKRIVAJU: Kakvi su znaci Zodijaka kao prijatelji?

Pročitajte kakvi su prijatelji horoskopski znaci, kako sklapaju prijateljstva i kako ih održavaju.

Ovan

Veoma je impulsivan i bori se za pravdu, ne podnosi da neko igra igrice sa ljudskim emocijama , pa će na licu mesta, pritrčati u pomoć čoveku u nevolji, ma ko to bio.

I tako stiče prijatelje, mada baš nema previše živaca za one koji su do guše u problemima i koji mu crpe previše energije pričajući, a ne čineći ništa. Uvek je spreman da pomogne, stvoriće se tamo gde je potreban ako ga prijatelj pozove, a pošto je snalažljiv, spretan i duhovit, svoj nepresušni entuzijazam, obavezno prenosi i na druge.

Bik

Sporo se zagreva, ali isto tako i hladi, pa kad on nekome postane prijatelj, to je zauvek. Pouzdan je, veran i naravno posesivan. Nemojte da mu zamerite pričajući mu o nekim drugim i boljim prijateljima od njega, jer mu je teško da podnese pomisao da može da vam bude lepše sa drugima, a da njega nema u tom društvu.

Prijatelje ceni po načinu kako reaguju kad njemu zatreba pomoć, čak iako ništa ne mogu da urade u tom trenutku.

Blizanci

Uglavnom se oslanja na samog sebe bez obzira što je obično okružen ljudima. Zbunjuje svojim racionalnim pristupom u svakoj prilici, jer uvek ima krajnje logična i prihvatljiva rešenja za one koji traže pomoć od njega.

Zabavlja ga da stupa u kontakte, ležerno, neobavezno, lako, ćaska i prikuplja informacije koje će možda dobro doći baš nekom njegovom prijatelju, ali isto tako mogu biti upotrebljene i protiv neprijatelja. Opasan je igrač, bilo da vam je prijatelj ili neprijatelj.

Rak

Nikada vam otvoreno neće reći da ste mu neophodni, već sve izokola očekuje da vi sami pretpostavite da mu je potrebna pomoć. Ako mu ne pomognete kad je njemu potrebno, veliko je zlopamtilo i samo čeka trenutak kada će da vas podseti na to.

Zbog promenljivih raspoloženja, nesiguran je kao prijatelj, jer nikad ne znate pod čijim će uticajima i kada popustiti njegov oklop. Ume bolje da razume, nego da pomogne, pa mu svoj problem prepričajte kao da je problem neke druge osobe - tad može biti objektivan.

Lav

Širokog je srca, prija mu zahvalnost za učinjeno delo, mada nikad direktno ne insistira na njoj, ali voli da bude pohvaljen, naročito pred drugima. Više voli da može da pomogne drugom, nego da sam zavisi od nečije pomoći, pa makar bila i od dobrih prijatelja.

Samopouzdanje zbog profesionalne satisfakcije i novac daju mu osećaj moći i uticaja čak i prema ljudima koje vidi prvi put u životu, ali se nikad njima ne razbacuje.

Devica

Devica je onaj znak koji kao da po zadatku čeka da mu se neko obrati za pomoć. Oni se osećaju ispunjeno onda kada pomažu drugima i teško će se desiti da oni budu nespremni ukoliko im se požalite.

Isključuje emocije, što vam na prvi pogled može delovati surovo, pažnju fokusira na vaš problem, pa nepogrešivom logikom i objektivnošću postavlja stvari na svoje mesto. I stvar je rešena. Neprocenjiv je kao prijatelj, a ako vam je neprijatelj - budite uvek blizu njih.

Vaga

Iako može delovati površno, Vaga je veliki prijatelj, zato što je rođeni advokat. Ona ume da sasluša, ume da posavetuje, jer se ubacuje u ulogu vašeg neprijatelja, pa razmišlja kao on.

Naravno, pod uslovom da je ne gnjavite kad ode kod frizera ili kozmetičara, ali će sigurno odmah, još dok je pod maskom, početi da razmišlja kako da vam pomogne. Mrsko joj je da traži pomoć od prijatelja, i očekuje da oni to sami ponude, pa često propusti neke mogućnosti i šanse.

Škorpija

Škorpiju ne treba imati za neprijatelja, a ako vam je prijatelj, računajte na njenu bezgraničnu odanost i lojalnost. Ukoliko Škorpiji poverite tajnu ili otvorite dušu, nikada to neće zloupotrebiti.

Kad je izneverena, loše se piše onom ko je nju razočarao, jer ne odustaje dok se ne osveti. Potrebno joj je vremena da stekne poverenje, kako bi nekog prihvatila kao prijatelja od koga uvek očekuje da poštuje njenu intimu.

Strelac

Ukoliko ga imate za prijatelja učiniće sve da vam pomogone, ali pazite da mu se ne zamerite, jer ume da bude vrlo nezgodan i osvetoljubiv. Ako tražite savet od Strelca iako bira reči, on gađa u srž problema, pa se nemojte začuditi ako se osetite i pomalo povređenim (obično govori ono što misli).

Ne može da se druži sa svakim, pomalo elitista, traži sebi slične i za prijatelje, pa zna da deluje snobovski.

Jarac

Da biste bili njegov prijatelj prvo morate da prođete određene testove i provere, kojih vrlo verovatno nećete biti ni svesni u trenutku dešavanja.

Ukoliko mu zatražite pomoć možete biti iznenađeni prisnošću i razumevanjem. Kada jednom prekine prijateljstvo, to je za zauvek. Bolje ga je imati za prijatelja, nego za neprijatelja, jer nikad ne zaboravlja ako ste ga izdali ili prevarili.

Vodolija

Vodolija je potpuno "slepa" kad su njeni prijatelji u pitanju, šta god da urade ona to pravda. Prijateljstva sklapa ležerno, bilo gde i bilo kad, naizgled lako, kao da se s nekim poznaje od ranije.

Nonšalatno prilazi, uvek ima zgodnu temu za razgovor, a kasnije razrađuje oblasti koje su najinteresantnije. Kad se nađete u nevolji, ne pita koje je doba dana ili noći - stvoriće se tamo gde vama treba. Priskače u pomoć i nestaje, a zahvalnost ni ne očekuje, jer je u suštini vrlo plemenita.

Ribe

Ribe su rođeni psiholozi, pa nema boljeg ramena za plakanje od njihovog, mada izbegavajte da im se poveravate, ako imate kolege rođene u tom znaku (budite sigurni da će sve o vašim slabostima i problemima preneti šefu).

Saosećaju sa drugima, ali umeju da oseti i ono što nosite duboko u sebi kao neku tugu ili dugotrajan problem, pa time mogu da vas kupe za sva vremena.

Kad im se prijatelj obrati za pomoć, uvek imaju vremena i udubljuju se u njegov problem, dok intuitivno ne pronađu rešenje ili pomoć.

Izvor: Srbija danas
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još